Työtä tarjolla Varsinais-Suomessa – haasteena löytää osaavat tekijät

Varsinais-Suomi pääsee hallituksen työllisyystavoitteeseen vuoden 2018 loppuun mennessä.

Työllisyys ja työttömyys
Mercedes-Benzin A-sarjan autojen valmistusta Uudenkaupungin autotehtaalla. UUSIKAUPUNKI
Mercedes-Benzin A-sarjan autojen valmistusta Uudenkaupungin autotehtaalla.Ari Welling / Yle

Jos viiden vuoden sisällä Varsinais-Suomessa avautuu 15 000 uutta työpaikkaa, osaajia tarvitaan monille aloille. Varsinais-Suomen Ely-keskuksen ylijohtaja Kimmo Puolitaival luonnehtii tilannetta positiiviseksi haasteeksi.

Osaajia on jo löytynyt. Varsinais-Suomeen syntyi viime vuonna 3 600 uutta työpaikkaa ja rakennetyöttömyys kääntyi vihdoin laskuun.

– Talous on kääntynyt nousuun rakennetyöttömyydenkin osalta, sanoo ylijohtaja Kimmo Puolitaival.

Voimakkaimmin työttömyys on vähentynyt nuorien alle 35-vuotiaitten joukossa. Myös akateemisten työttömien määrä on kääntynyt laskuun. Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu on myös pysähtynyt.

Varsinais-Suomen työllisyysaste on tällä hetkellä 69 prosenttia, mikä on sama kuin valtakunnallinen luku. Mikäli kasvu jatkuu yhtä voimakkaana kuin vuoden 2016 aikana, Varsinais-Suomi saavuttaa hallituksen asettaman 72 prosentin työllisyystavoitteen vuoden 2018 lopussa.

Meyerin Turun telakka työntekijä
Turun Meyerin telakalla vallitsee täystyöllisyys vuosiksi eteenpäin.Nora Engström / Yle

Monipuolista koulutusta lisättävä

Työpaikkoja tulee tarjolle, mutta mistä löytyvät työntekijät? Koulutus on kaiken A ja O, sitä tarvitaan maakunnassa lisää.

– Ammatilliseen koulutukseen, korkeakoulutukseen ja maahanmuuttajien koulutukseen haetaan lisäresursseja. Rekrytointikoulutukseen olemme saaneet hyvin resursseja, sanoo Varsinais-Suomen Ely-keskuksen ylijohtaja Kimmo Puolitaival.

Varsinais-Suomen kasvavan työvoimatarpeen takia osaavien työntekijöiden koulutusta on jo tehostettu eri oppilaitoksissa. Ammatilliselle koulutukselle on kysyntää ja Turun ammatti-instituutissa reagoidaan työvoimatarpeeseen mahdollisuuksien mukaan. Turun aikuiskoulutuskeskuksessa koulutustarjontaa on lisätty nuorille aikuisille ja maahanmuuttajille.

Oppilaitokset tekevät läheistä yhteistyötä yritysten kanssa ja koulutukset räätälöidään yritysten tarpeet huomioiden. Turun ammatti-instituutti esimerkiksi tekee yhteistyötä Meyerin Turun-telakan ja Sandvikin kanssa, mutta yhteistyön tarvetta on monessa pienemmässäkin yrityksessä.

– Meidän pitää palvella myös pk-yrityksiä. Heillä on haastavia täsmärekrytointeja, joihin pyrimme vastaamaan, sanoo Turun ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen.

Valmisteilla oleva ammatillisen koulutuksen reformi mahdollistaa entistä joustavamman koulutuksen myös nuorisoasteella.

Rolls-Roycen ilmoitus tutkimuskeskuksen perustamisesta Turkuun nosti esille diplomi-insinöörikoulutuksen laajennuksen Turussa. Seuraavan viiden vuoden aikana korkeakoulutetun henkilöstön rekrytointitarve kaksinkertaistuu.

– Yritykset tarvitsevat osaavaa työvoimaa seudulta. Jos sitä ei ole, yritykset menevät muualle. Nyt on liian suuri käppi tarpeen ja osaajien välillä, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.