Jyväskylän seurakunta ostaa tilat kaupungin sydämestä

Jyväskylän seurakunta saa uudet tilat valtiontalon viereen rakennettavasta Reimari -talosta. Kirkkovaltuusto päätti hankinnasta tiukan keskustelun ja äänestyksen jälkeen.

Havainnekuva tulevasta Reimari -rakennuksesta. Kuva: Arkkitehtipalvelut Oy

Jyväskylän seurakunta hankkii tilat Jyväskylän ydinkesustasta Kirkkopuiston viereen rakennettavasta Reimari -kiinteistöstä. Valtiontalon viereen kohoavan Reimarin rakentaminen alkaa näillä näkymin loppukesästä, ja se valmistuu vuonna 2019.

– Meidän on ensin tehtävä Valtiontalon perustusten peruskorjaus ja julkisivua, ennen kuin Reimaria päästään rakentamaan. Olemme aikatauluttaneet nämä molemmat syksylle, sanoo Järvi-Suomen Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Tomi Nieminen

Valtiontalon peruskorjauksen kustannusarvio on yli 10 miljoonaa euroa. Julkisivun ja perustustusten osuudeksi kiinteistöyhtiö arvioi kolme miljoonaa euroa.

Jyväskylän seurakunnan noin 1600 neliömetrin tilat maksavat noin 4,8 miljoonaa euroa, ja ne sijaitsevat pääosin talon toisessa kerroksessa. Kahdeksankerroksiseen taloon tulee neljän liikekerrosta ja neljä asuinkerrosta.

Jyväskylän seurakunta on ollut väistötiloissa jo vuodesta 2012. Yliopistonkadun keskusseurakuntatalo suljettiin tuolloin sisäilmaongelmien vuoksi.