yle.fi-etusivu

Etelä-Savoon syntyy OP-fuusio pitkän kypsyttelyn jälkeen – Heinävesi sisään, Kangasniemi ulos

Etelä-Savon seitsemän osuuspankkia fuusioituvat kuuden vuoden kypsyttelyn jälkeen. Fuusioon liittyy Heinävesi, mutta siitä jää pois Kangasniemi ja Pertunmaa.

osuuspankit
Osuuspankin logo.
Kimmo Hiltunen / Yle

Kuusi vuotta sitten Mikkelin, Savonlinnan, Pieksämäen ja Juvan osuuspankit yhdistyivät Suur-Savon osuuspankiksi. Kahdeksan pienempää pankkia halusivat tuolloin jäädä ulkopuolelle.

Nyt pienet pankit Haukivuorelta, Heinävedeltä, Hirvensalmelta, Kerimäeltä, Rantasalmelta ja Sulkavalta ovat yhdistymässä Suur-Savon osuuspankkiin. Etelä-Savon osuuspankeista ulkopuolelle jää Kangasniemen lisäksi Koitin-Pertunmaan osuuspankki.

Suur-Savon osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Seppo Kietäväinen arvioi, että pankin konttoriverkosto säilyy pitkälti nykyisenä.

– En näe tarvetta konttoreiden vähentämiselle. Täytyy seurata tilannetta ja asiakaskäyttäytymistä. Vanhusväestön osuuden vuoksi pyrimme palvelemaan niitä, jotka eivät pysty sopeutumaan digimaailmaan, Kietäväinen sanoo.

– Henkilöstön asema turvataan parhaalla mahdollisella tavalla. Toimitusjohtajista osa jää eläkkeelle ja muiden osalta tehtäviä tullaan järjestelemään, Kietäväinen sanoo.

Pankit perustelevat yhdistymistä asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutoksella, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristymisellä sekä finanssialan uudenlaisella kilpailulla, joka vaativat pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän.

– Kaikki yhdistyvät pankit ovat taloudeltaan vahvoja, Seppo Kietäväinen muistuttaa.

OP Suur-Savo kuuluu OP Ryhmään, joka on suurin finanssialan toimija. Ryhmään kuuluu vajaat 200 itsenäistä osuuspankkia.

Fuusiosta päättävät lopullisesti pankkien edustajistot tai osuuskuntakokouksesta.

Uuden OP Suur-Savon tase olisi 2 292 miljoonaa euroa, asiakasliiketoiminta 4 346 miljoonaa euroa ja ydinvakavaraisuus 392 miljoonaa euroa. Sillä olisi yli 220 työntekijää, yli 136 000 asiakasta ja yli 70 000 omistaja-asiakasta.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hyönteisruoka

Tiedätkö, mitä syömäsi sirkka on popsinut?

Tutkijat etsivät sopivaa ravintoa ötököille

Mainoskuvat

Presidentti olikin mainoskuvassa vain kasvoillaan – Kampanjan tilannut Pelastusarmeija: Ei kai kukaan tätä dokumenttikuvana pidä

Vanhustenhoito

Yksinhuoltajaäiti avasi kotinsa ovet mummoille – "Kuin minun omia äitejä"

Seksuaalirikokset

Oikeusministeri: Seksuaalirikosten rangaistuksia selvitetään jo – yksittäistapauksia en kommentoi