1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle

Yle Teema ja Yle Fem yhdistyvät – Näin ohjelmat näkyvät samalla tv-kanavalla jatkossa

Huhtikuussa televisiossa yhdistyvät Yle Teema ja Yle Fem saavat samalla omat kanavansa Yle Areenaan.

Yle
Yleisradion linkkitorni Pasilassa.
Anne Hämäläinen / Yle

Yle Teeman ja Yle Femin ohjelmat näkyvät huhtikuun lopusta alkaen samalla tv-kanavalla.

Uusi kanava aloittaa 24. huhtikuuta kanavapaikalla 5. Kanavan nimi on Yle Teema & Fem.

– Yle Teema ja Yle Fem ovat niin vahvoja brändejä, että halusimme säilyttää ne, emmekä keksiä uutta nimeä, kertoo Yle TV ja Areenan päällikkö Petri Jauhiainen.

Ylen hallintoneuvosto päätti syksyllä yhdistää kanavat, jotta se palvelisi paremmin suomalaisten muuttuvaa mediankäyttöä. Kanavien yhdistäminen oli Jauhiaisen mukaan luontevaa, sillä ne eivät erillisinä kyenneet täysin täyttämään koko ohjelmakaaviota televisiossa.

– Yhdelle kanavalle on helpompi kerätä molempien keskeisimmät sisällöt. Samalla uusintojen määrä parhaaseen katseluaikaan vähenee.

Ohjelmia uusilla paikoilla

Muutos vaikuttaa molempien kanavien ohjelmakaavioihin. Kulttuurikanava Teeman ohjelmistoa nähdään televisiossa kaikkina iltapäivinä ja viitenä iltana viikossa. Teeman iltaohjelmisto näkyy televisiossa tiistaista lauantaihin klo 20 alkaen.

Esimerkiksi Kino Klassikko siirtyy sunnuntaista torstaille ja musiikkidokumentit sunnuntaista lauantai-iltaan. Yle Liven konserttitarjontaa nähdään sunnuntain sijasta perjantaina. Tiededokumentteja on tarjoilla tiistaisin ja lauantaisin.

Ruotsinkielinen Yle Fem puolestaan esittää ohjelmia iltaisin klo 17.25–20. Sunnuntaisin ja maanantaisin Yle Fem esittää ohjelmia koko illan. Tuolloin esitetään esimerikiksi pohjoismaiset draamasarjat, dekkarit, elokuvat ja dokumentit.

TV-nytt ja BUU-klubben jatkavat omilla ohjelmapaikoillaan.

Yle Fem on lähettänyt Ruotsin SVT Worldin ohjelmistoa, mutta sen esittäminen päättyy. Ruotsin yleisradioyhtiö lopettaa palvelunsa kokonaan toukokuussa 2017. Suosittuja ruotsalaissarjoja nähdään kuitenkin edelleen Ylen ohjelmistoissa.

Yle Fem ja Yle Teema alkavat tehdä myös yhteistyötä. Osa Teeman ohjelmista tekstitetään ruotsiksi ja syksyllä alkaa Teeman ja Femin yhteinen ja kaksikielinen kulttuuriohjelma.

Tarjonta vahvistuu Areenassa

Huhtikuussa Yle Teema ja Yle Fem saavat omat kanavansa Yle Areenaan. Kanavien ohjelmisto tulee olemaan samalla tavalla kuratoitu ja käsin poimittu kuin televisiossakin.

– Käytännössä esimerkiksi Teeman fani löytää jatkossa Yle Areenasta kaikki Teeman ohjelmat samasta paketista ja voi katsoa niitä juuri silloin kun haluaa, kertoo päällikkö Petri Jauhiainen.

Ihmisten muuttuneeseen mediakäyttöön vastataan myös siten, että Teeman sisältöjä julkaistaan yhä useammin Areenassa jo tv-lähetyspäivän aamuna.

Lue seuraavaksi