Belgialainen eläintarha leikkaa sarvikuonojensa sarvet

Brysselin lähellä sijaitseva eläintarha päätti lyhentää sarvikuonojensa sarvia sen jälkeen kun isosarvikuono ammuttiin eläintarhassa Ranskassa.

sarvikuonot
Sarvikuono.
Sarvikuonon sarvi painaa noin neljä kiloa. Glyn Edmunds / aOP

Belgialainen eläintarha lyhentää kolmen aikuisen sarvikuononsa ja yhden poikasen sarven.

Sarvien pienentäminen on varotoimenpide.

Salametsästäjät murtautuivat alkuviikosta eläintarhaan lähellä Pariisia, ampuivat sarvikuonon ja sahasivat sen sarven irti.

Belgiassa Brysselin lounaispuolella sijaitsevassa Pairi Daizan eläintarhassa toivotaan, että sarvien pienentäminen suojelee tarhan neljää sarvikuonoa vastaavalta kohtalolta.

Eläintarhan johtaja Eric Domb kirjoitti Pairi Daizan Facebook-sivulla, että tavoite on lisätä sekä eläinten että henkilökunnan turvallisuutta.

– Ranskassa sattunut katala teko on ensimmäinen laatuaan Euroopassa, mutta museoissa sarvivarkauksilla on jo pitkät perinteet, Dumb kirjoitti.

Laittomilla markkinoilla sarvikuonon sarvesta maksettiin vuonna 2015 yli 50 000 euroa kilolta - enemmän kuin kullasta tai kokaiinista. Yksi sarvi painaa noin neljä kiloa.

Esimerkiksi Vietnamissa ja Kiinassa sarvikuonon sarvesta tehtyä jauhetta käytetään perinteisten lääkkeiden raaka-aineena.

Noin nelivuotias isosarvikuonouros Vince löydettiin kuolleena aitauksestaan tiistaina Thoiryn eläintarhassa lähellä Pariisia.

Ryöstäjät olivat murtautuneet ainakin kahden turva-aidan läpi ennen kuin ampuivat isosarvikuonouron kuoliaaksi.

Rikostutkijoiden mukaan tekotapa viittaa järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Lähteet: AFP