Hollannin diplomaattitoiminnot Turkissa jäädytetty

Hollannissa poliisi on estänyt Turkin perheministerin pääsyn konsulaatiin.

Turkki
Nainen mustassa takissa ja punaisessa huivissa.
Turkin perheministeri Fatma Betül Sayan Kaya STR/ EPA

Hollannin lähetystö ja konsulaatti Turkissa on eristetty lauantai-iltana turvallisuussyistä, on Turkin ulkoministeriö tiedottanut. Pääsy sisään tai poistuminen lähetystöstä ja konsulaatista on estetty.

Lisäksi Turkki on sulkenut Hollannin suurlähettilään, asiainhoitajan ja pääkonsulin asunnot. Hollannin lähetystö sijaitsee Ankarassa ja konsulaatti Istanbulissa.

Turkin ulkoministeriö on myös ilmoittanut, ettei se halua Hollannin lähettilään palaavan Ankaraan. Hollannin lähettiläs on tällä hetkellä lomalla.

– Emme halua lähettilään palaavan tehtäväänsä vähään aikaan, kirjoitti ulkoministeriö tiedotteessaan.

Hollannissa estettiin Turkin perheministerin pääsy konsulaattiin

Poliisi on estänyt Turkin perheministeri Fatma Betül Sayan Kayanin pääsyn Turkin konsulaattiin Rotterdamissa.

Ministeri saapui Rotterdamiin lauantaina Hollannin hallituksen toiveiden vastaisesti, on yleisradioyhtiö NOS raportoinut. Hollantilaisessa tv-lähetyksessä on näytetty, kuinka ministeriltä on estetty pääsy Turkin konsulaattiin. Hollannin viranomaiset ovat pidättäneet perheministerin ja aikovat saattaa hänet takaisin Saksan rajalle.

Turkin media on puolestaan kertonut, että ministerin autosaattue olisi käännytetty Saksan vastaisella rajalla eikä se olisi saapunut Rotterdamiin, ja ministeri olisi palaamassa Turkkiin.

Aiemmin lauantaina Hollannin hallitus esti Turkin ulkoministerin Mevlet Cavusoglun pääsyn maahan.

Cavusoglun oli määrä järjestää tänään lauantaina Rotterdamissa vaalitilaisuus, jossa hän olisi puolustanut Turkkiin ehdotettua uutta perustuslakia.

Lähde: Reuters