Perussuomalaiset kuntavaaleihin arjesta alkavilla teemoilla

Perussuomalaiset tavoittelevat kuntavaaleissa yhteensä tuhatta valtuutettua ja samaa 12,3 prosentin ääniosuutta kuin edellisissä kuntavaaleissa.

politiikka
Pahvimuki jossa Perussuomalaisten logo.
Henrietta Hassinen / Yle

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini linjasi eilen lauantaina puolueensa tavoitteet huhtikuun kuntavaaleihin.

Väistyvän puheenjohtajan mukana puolue lähtee Arjesta se alkaa (siirryt toiseen palveluun) –kampanjallaan pitämään kuntaverot kohtuullisina ja kunnioittamaan kuntien itsenäisyyttä. Esimerkiksi pakkoliitoksia puolue ei hyväksy.

Puolueen kampanjassa luvataan, että perussuomalaiset osaavat kuunnella ja siksi he haluavat rohkaista kansalaisia uskaltamaan ja puhumaan ongelmista.

– Tässä on meidän teema; kuntalaisten ehdoilla, arjesta alkaa, seiniä ei selityksiä, ja ne ihmiset, ne tekee päätökset, Soini totesi puoluevaltuuston kokouksessa.

Lähiruokaa, kunnollisia teitä ja syrjäytymisen estämistä

PS haluaa kampanjassaan enemmän asuntotuotantoa, ja juuri kunnallista asuntotuotantoa. Tärkeintä on huomioida pienituloisten ongelmat.

Lisäksi puolue haluaa puuttua homeongelmien hoitamiseen.

Ohjelmassaan puolue painottaa muun muassa lähiruokaa. Puolueen sanojen mukaan "ei mitään urbaania vihertrendiä, vaan puhdasta kotimaista ruokaa luonnollisesti tuotettuna". Puolue haluaakin turvata kannattavan pien- ja perheviljelyn edellytykset muun muassa osuuskuntamallin avulla.

Teihin perussuomalaiset satsaisivat enemmän kuin tähän mennessä. Kampanjan mukaisesti väyliä pitää korjata ennen kuin se on liian myöhäistä, koska hyvä tie on suora tie menestykseen myös elinkeinoelämässä.

Perussuomalaiset eivät ole unohtaneet koulumaailmaakaan. Ensimmäiseksi he haluaisivat konkreettisesti korjata koulut ja sitten pitämällä huolen lähikouluista.

Teemoista tärkein puolueelle on syrjäytymisen estäminen. Laskelmien mukaan yhden ihmisen elinikäinen syrjäytyminen maksaa reilusti yli miljoona euroa. Perussuomalaiset haluavatkin erityisesti kiinnittää huomiota poikien koulunkäyntiin ja nuorten miesten syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn.

Valtakunnan tasolla Soini vakuutti, ettei kotihoidon tukea romuteta tämän hallituskauden aikana.

Valtakunnallisesti puolue tavoittelee näissä vaaleissa samaa 12,3 prosentin äänimäärää kuin vuoden 2012 kuntavaaleissa. Soini pitää tavoitetta kovana, mutta yhteensä tuhanteen valtuutettuun hän olisi tyytyväinen.