1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. François Fillon

Fillonin vaalikampanja jälleen julkisuudessa – muotipukujen takia

Toistuvat epäilykset rahoitusepäselvyyksistä ovat tahrineet presidentinvaalien entisen kärkiehdokkaan vaalikampanjaa.

François Fillon
Francois Fillon
Francois FillonChristophe Petit Tesson / EPA

Ranskan konservatiivipuolueen presidenttiehdokas François Fillonin vaalikampanja on jälleen vaikeuksissa. Tällä kertaa epäilyksiä herättävät Fillonin epäselvissä olosuhteissa saamat kymmenien tuhansien eurojen muotipuvut.

Ranskalaisen viikkolehti Journal du Dimanchen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Fillon on saanut vuodesta 2012 alkaen jonkinlaisina lahjoina muotipukuja vajaan 50 000 euron arvosta.

Lehden tietojen mukaan suurin osa puvuista on maksettu käteisellä, joka on toimitettu vaatturille. Alkuvuodesta Fillon on saanut kaksi pukua, jotka on maksettu shekillä.

Journal du Dimanche kutsuu shekkien allekirjoittajaa "anteliaaksi ystäväksi". Maksaja ei ole halunnut nimeään julkisuuteen.

– Maksoin puvut Fillonin pyynnöstä, enkä ole saanut pienintäkään kiitosta, maksaja sanoo lehden jutussa.

Pukuliike ei ole kommentoinut tietoja.

"Mitä sitten?"

Fillonin tukijoukot pitävät Journal du Dimanchen artikkelia yrityksenä tahria Fillonin maine. Fillon itse on myöntänyt osan pukulahjoista.

– Sain puvut ystävältä. Mitä sitten, Fillon kysyy.

Vaikka Fillonin saamissa pukulahjoissa ei olisi mitään väärää, ne jättävät silti ikävän jäljen Fillonin presidentinvaalikampanjaan, joka on jo nyt vaikeuksissa. Fillon on pyrkinyt esiintymään puhtoisena ja vastuuntuntoisena poliitikkona, mutta julkisuuteen päätyneet epäselvyydet ovat tahrineet tuota kuvaa.

Fillonista on meneillään rikostutkinta, koska hänen epäillään kansanedustajana maksaneen vaimolleen avustajapalkkioita tekemättömistä töistä. Viime viikolla ranskalaislehti Le Canard Enchaîné kirjoitti, että Fillon on saanut miljonääriystävältään 50 000 euron lainan, josta hän ei maksa korkoa.

Fillon ei kertonut lainasta Ranskan viranomaiselle, joka valvoo valtion avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi