Turun kaupunki lisää liikenteen kameravalvontaa

Turun taajama-alueelle asennetaan tämän vuoden aikana sekä uusia liikenteenseurantakameroita että ensimmäiset nopeusvalvontakamerat.

nopeusvalvontakamera
Autoja aamuruuhkassa
Samuli Holopainen / Yle

Turun taajama-alueelle pystytetään syksyyn mennessä kymmenen nopeusvalvontakameraa. Kamerat on tarkoitus sijoittaa pääkaduille ja risteyksiin.

– Ei meillä aikaisemmin ole tällaisia kaduilla ollut lainkaan. Kaupunki vastaa kameratolpan rakentamisesta ja asentamisesta, ja poliisi vastaa niiden käytöstä, sanoo Turun kaupungin suunnittelupäällikkö Matti Salonen.

Turun kaupungin alueelle on tänä vuonna tulossa myös kolme uutta liikenteenseurantakameraa. Ruuhkia, liikennevaloja ja liikenteen sujumista seuraavia kameroita on tällä hetkellä ympäri kaupunkia nelisenkymmentä.

Turun kaupungin käyttöpäällikkö Olli Tirroniemi kertoo, että liikenteenseurantakamera on tulossa ainakin Paalupaikan kohdalle Satakunnantien varteen ja Hippoksentielle Kupittaalle. Niin kutsuttujen dome-kameroiden kuvaa valvotaan Turun liikennekeskuksessa.

Kameravalvonnan lisääminen on osa kaupungin laajempaa turvallisuussuunnitelmaa. Turun kaupunki teetti viime vuonna kaupunkilaisille turvallisuuskyselyn. Se osoitti, että asukkaiden mielestä erityisesti liikenneturvallisuuden parantaminen lisää yleistä turvallisuuden tunnetta.

Kaupunki on suunnitellut kameravalvontaansa yhteistyössä Lounais-Suomen poliisin kanssa.