Kesko ja Oriola-KD perustavat hyvinvointimyymäläketjun, lupailevat tuhatta työpaikkaa

Lähivuosina ketjussa olisi sata liikettä. Ensimmäiset avattaneen tänä vuonna.

kauppaketjut
Apteekin kosmetiikkatuotteita.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Kesko ja lääketukkuri Oriola-KD perustavat yhteisen yrityksen. Ne aikovat muodostaa kauppaketjun, joka keskittyy terveyden, kauneuden ja hyvinvoinnin tuotteisiin ja palveluihin. Ne lupailevat ketjun työllistävän tuhat ihmistä.

– Kauneus ja hyvinvointi on Suomessa ja maailmalla kasvava trendi. Lisäksi Suomessa ikääntyvä väestö kasvaa voimakkaasti, perustelee Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala.

Jos Suomen apteekkisääntelyä muutetaan, ketju aikoo laajentaa myös apteekkimarkkinoille.

– Lähdemme siitä, että yrityksen on oltava kannattava myös ilman apteekkituotteita, Rauhala sanoo.

Ensimmäiset 15 liikettä on tarkoitus avata tämän vuoden lopulla. Liikkeitä perustetaan Rauhalan mukaan sinne, missä on suuria asiakasvirtoja: kauppakeskuksiin ja Keskon hypermarketteihin. Luvassa on myös kivijalkaliikkeitä kaupunkien keskustoihin.

Kesko ja Oriola-KD investoivat yhteisyritykseen aluksi yhteensä 25 miljoonaa euroa. Kilpailuviranomaisten on hyväksyttävä yhteisyritys.

K-ryhmä työllistää nykyisin noin 45 000 ihmistä. Oriola-KD:n palkkalistoilla on runsaat 2 800 työntekijää. Sillä on yli 300 apteekkia Ruotsissa ja Latviassa. Se omistaa Ruotsin markkinoiden kolmanneksi suurimman apteekkiketjun Kronans Apotekin.