Steveco kutsui lomautetut ahtaajat takaisin töihin – ja triplasi liikevoittonsa

Liikevoitto kasvoi 8,1 miljoonaan euroon.

ahtaus
Mussalon satama.
Petri Lassheikki / Yle

Satamaoperaattori Steveco teki viime vuonna onnistuneen tuloksen. Konsernin liikevoitto nousi viime vuonna 8,1 miljoonaan euroon. Vuonna 2015 se oli 2,4 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi vuoden 2015 notkahduksen jälkeen lähelle vuoden 2014 tasoa. Liikevaihto kasvoi 5,7 prosenttia.

Onnistumisia oli konttioperoinnissa sekä sahatavarassa ja selluliikenteessä. Onnistuminen kasvatti työmäärää ja tulosta erityisesti Kotkassa. Mussalon satamassa oli ajoittain pulaa vientiliikenteen tarvitsemista konteista. Loppuvuodesta kaasuputkiprojektiin liittyvä rautamalmilaivan operointi toi piristysruiskeen tonnimääräiselle kehitykselle.

Työmäärän lisääntymisen ansiosta aiemmin lomautetut työntekijät kutsuttiin takaisin töihin.

Yhtiö päätti 70 työntekijän lomautuksista syksyllä 2015. Helmikuussa takaisin töihin kutsuttiin lähes 30 työntekijää, ja loput 40 palasi töihin toukokuun puolivälissä. Valtaosa lomautetuista oli ahtaajia.

Parantunut tilaustilanne ja kasvaneet työmäärät mahdollistivat myös uusien koneiden hankinnan. Satamaan tilattiin lukkeja, vetomestareita ja trukkeja.

Lähiajan talouden näkymät ovat lievän positiivisia. Kuluvalle vuodelle Steveco -konsernin liikevaihton ja tuloksen ennakoidaan olevan suunnilleen edellisvuoden tasoa.