Niinistö juhlii talvisodan ruotsalaisia vapaaehtoisia Tukholmassa

Talvi- ja jatkosodissa taisteli tuhansia ruotsalaisia vapaaehtoisia.

sotaveteraanit
 Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja kruununprinsessa Victoria ja prinssi Carl Philip puistossa.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui talvisodan päättymisen kunniaksi järjestettyyn juhlaan Tukholman Suomi-puistossa maanantaina 13. maaliskuuta. Myös Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Carl Philip osallistuivat ruotsalaisten vapaaehtoisten kunniaksi järjestettävään tilaisuuteen.Tasavallan Presidentin Kanslia / Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö on osallistunut Tukholmassa talvisodan päättymisen muistojuhlaan, joka järjestettiin sodassa taistelleiden ruotsalaisten vapaaehtoisten kunniaksi.

Niinistö laski iltapäivällä seppeleen Tukholman Suomi-puiston Suomi-monumentille. Sen jälkeen juhla jatkui vastaanotolla (siirryt toiseen palveluun) Suomen suurlähetystössä.

Svenska Finlandsfrivilligas Minnesförening -yhdistyksen järjestämään juhlaan saapui talvi- ja jatkosodassa palvelleita ruotsalaisia vapaaehtoisia sekä muita veteraaneja ja veteraanijärjestöjen edustajia.

Paikalle oli kutsuttu myös kruununprinsessa Victoria ja prinssi Carl Philip sekä Ruotsin puolustusministeri Peter Hullqvist.

Talvisodassa taisteli yli 8 000 ja jatkosodassa noin 1 700 ruotsalaista vapaaehtoista.

Illalla Niinistö tapaa vielä pääministeri Stefan Lövfenin ja ulkoministeri Margot Wahlströmin.