Heltiäänkö Koskipuiston Rosson muutoksille lupa? – Osuuskauppa vaikenee suunnitelmat kuoliaaksi valitusten pelossa

Tavoitteena on avata uuden Koskipuiston ravintolan ovet syksyllä 2017.

kaupunkikuvat
Koskipuiston Rosso, Tammerkoski
Marjut Suomi / Yle

Tampere päättää tiistaina legendaarisen Koskipuiston Rosson rakennusluvasta.

Ravintolan laajennukselle ja tilojen perusteellisille muutoksille on hakenut lupaa Pirkanmaan Osuuskauppa. Osuuskauppa kuitenkin vaikenee kuoliaaksi suunnitelmansa valituskierteen pelossa.

– Tämä on herättänyt suurta mielenkiintoa kaupungissa, niin poliitikoissa kuin asiakkaissa, ja kaikilla on oma mielipiteensä asiasta, kertoo toimialajohtaja Anna Mari Koutroukides.

Yhtiö aikoo jatkaa kohteessa ravintolatoimintaa.

– Siihen on tulossa erilainen yksikkö, Koutroukides suostuu sanomaan.

POK on hakenut lupaa laajentaa rakennusta kellaritasolla ja ensimmäisessä kerroksessa yhteensä noin 300 neliöllä. Laajennettavien ravintolasalien yhteyteen on kaavailtu tilaa myymälälle.

Lupaa varten on jo kuultu naapureita, eikä heillä ole ollut huomautettavaa suunnitelmista.

– Odotetaan, että koko paketti on kasassa. Arkkitehti hioo vielä viimeisiä muutoksia, Koutroukides sanoo.

"Siitä on tulossa kaupunkilaisten kohtaamispaikka"

Koskipuiston ravintolan on suunnitellut arkkitehti Timo Penttilä vuonna 1965. Kyseessä on yksi keskeisimmistä Tampereen paikoista Koskipuiston ja Hämeensillan kupeessa.

Pirkanmaan Osuuskaupan mukaan kohde on herättänyt runsaasti intohimoja. Ympäristö- ja rakennusjaoston puheenjohtaja Matti Höyssä kertoo ihmetelleensä vaisua keskustelua ydinkeskustan keskeisen rakennuksen ympärillä.

– Vähän ihmettelen sitä, että kaupunkilaiset eivät ole käyneet siitä keskustelua ja julkisuudessakin siitä on ollut vähän, Höyssä sanoo.

Tampere on vaatinut, että rakennus ei saa peittää Hämeenkatua kulkiessa merkittäviä kaupunkimaisemia. Rakennuksesta on haluttu myös aikaa kestävä.

– Siitä on tulossa kaupunkilaisten kohtaamispaikka, joten sen pitää olla sellainen maamerkki, johon on helppo suunnistaa, sanoo ympäristö- ja rakennusjaoston puheenjohtaja Matti Höyssä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus