Elementtivalmistaja palkkaa jopa 200 – ainoa vaatimus on oikea asenne

Puuelementtejä valmistava LapWall on pestaamassa jopa pari sataa työntekijää uudelle Keuruun tehtaalleen.

Kotimaa
LapWallin keittiömoduulin prototyyppi.
LapWallin keittiömoduulin prototyyppi.Joni Vikki / LapWall

KeuruuRakentamisen puuelementtejä valmistava LapWall on palkkaamassa uudelle Keuruun tehtaalleen tänä vuonna noin 30 työntekijää, ensi vuonna tarkoitus on palkata vielä kymmeniä lisää.

– Pitkän aikavälin tavoite on, että työntekijöitä olisi Keuruulla noin 200, sanoo projektipäällikkö Tuomo Vikki LapWallilta.

LapWallin tulo Keuruulle veti satoja ihmisiä kehittämisyhtiö Keulinkin rekrytointimessuille.

– Vaikka meillä on muitakin työllistäjiä, niin LapWall taisi nyt vetää tuvan täyteen. Kaikkiaan meillä oli kuitenkin kaksi ja puoli sataa työpaikkaa tarjolla Keuruun seudulla, sanoo Keulinkin toimitusjohtaja Nea Kontoniemi.

Työntekijät perehdytämme itse, eikä heiltä vaadita mitään erityistä koulutusta.

Tuomo Vikki

LapWallin kiinnostavuutta työnantajana nostanee se, että se kouluttaa työntekijänsä itse.

– Tuotannon työntekijät perehdytämme itse, eikä heiltä vaadita mitään erityistä koulutusta. Asenteen pitää olla kohdallaan, pitää olla valmis tekemään töitä ja sitoutumaan, Vikki sanoo.

Keuruun tehdas on LapWallin kolmas tuotantolaitos. Jo ennestään sillä on muun muassa Skandinavian suurin puuelementtitehdas Pyhännällä. Keuruulle yritys päätyi hyvien yhteyksien sekä tilojen ja työvoiman saatavuuden vuoksi.

– Keulinkille kiitosta, ovat hoitaneet asioita kyllä viimeisen päälle, Vikki sanoo.

Keuruun tehdas tuottaa talotekniikan moduuleja.

– Niissä on täysin valmis pesuhuone, voi olla sauna, saattaa olla lisävessa, täysin varusteltu keittiö ja tekniikkatila, kertoo Vikki.

Niin paljon on puuta käytetty kuin suinkin on mahdollista.

Tuomo Vikki

Puuelementit ovatkin LapWallin leipä ja voi. Myös Keuruun moduulit ovat pääosin puuta.

– Niin paljon on puuta käytetty kuin suinkin on mahdollista, Vikki sanoo.

LapWallin moduulit on suunnattu lähinnä hieman isompiin rakennuksiin, kuten kerros- ja rivitaloihin ja julkisiin rakennuksiin. Yksittäiseen remonttiasuntoon tai omakotitaloon ne sopivat vain, jos sarjatuotantoelementti sattuu osumaan kohdalleen. Yksittäisen elementin tuottaminen on mahdollista, mutta kallista.

Yhtiön tavoite on, että täydessä tuotannossa ollessaan Keuruun tehdas pukkaa ulos valmiin moduulin 20 minuutin välein, kolmessa vuorossa. Nyt tehtaalla tehdään prototyyppejä, mutta tuotannon on tarkoitus käynnistyä jo kesän kynnyksellä.

LapWall markkinoi tuotteitaan niistä rakentajalle tulevalla hyödyllä. Hyöty taas tulee sitä, että elementin läpikulkuaika työmaalla on lyhyt.

– Meidän visiomme on, että perustusten valmistumisen jälkeen talo on kolmessa viikossa asumiskunnossa, sanoo Vikki.