Ammatillisen koulutuksen leikkauksia puidaan eduskunnassa – katso suorana klo 14 TV1:ssä tai Areenassa

Oppositio on huolissaan koulutuksen leikkauksista ja siitä, miten ne vaikuttavat koulutuksen eriarvoistumiseen.

ammatillinen koulutus
Eduskunnan täysistunto
Eduskunnan täysistunto

Eduskunnan täysistunnossa käsitellään tänään keskiviikkona välikysymystä, joka koskee ammatillisen koulutuksen leikkauksia. Ammatilliselle koulutukselle ollaan osoittamassa 190 miljoonan euron leikkaukset. Leikkaukset ovat osa ammatillisen koulutuksen laajempaa uudistusta.

Vihreiden alulle panemassa välikysymyksessä ovat mukana kaikki oppositiopuolueet. Opposition mukaan leikkaukset johtavat siihen, että useammalle nuorelle toisen asteen koulutus karkaa entistäkin kauemmas eikä koulutuspaikkoja riitä kaikille kun aloituspaikkoja joudutaan karsimaan, lähiopetusta vähentämään, opetuspisteitä sulkemaan ja opettajia irtisanotaan.

Opposition mukaan ammatillisesta koulutuksesta leikkaaminen uhkaa erityisesti maaseudun ja lähiöiden poikien mahdollisuuksia päästä peruskoulun jälkeistä työllistymistä turvaavaan tutkintoon.

Oppositio epäilee, onko ammatillisen koulutuksen kehittäminen ja uudistaminen mahdollista, kun siihen kohdistetaan säästöjä.

Yle näyttää täysistunnon suorana kello 14 alkaen TV1:ssä ja Yle Areenassa.

Välikysymystä käsitellään myös Yle Puheen Politiikkaradiossa kello 12.30. Vieraina Politiikkaradiossa ovat eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala (kesk.) ja valiokunnan jäsen Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.).