EU-oikeus: Työnantaja saa kieltää islamilaiset päähuivit

EU:n tuomioistuimen päätöksellä voi olla suuri merkitys uskonnollisuuden näkyvään ilmaisuun Euroopassa.

Uskonnolliset symbolit
Muslimi nainen työskentelee puhelinkeskuksessa.
AOP

Työnantajilla on oikeus kieltää työntekijöiden näkyvät uskonnolliset symbolit työpaikoilla. Asiasta päätti tänään tiistaina EU:n tuomioistuin.

Kyseessä on ensimmäinen EU-tason oikeustapaus, jossa otettiin kantaa uskonnollisiin tunnuksiin työpaikoilla.

EU-oikeuden päätöksen mukaan yrityksessä käytössä oleva sisäinen ohjeistus, joka kieltää näkyvät poliittiset, filosofiset tai uskonnolliset tunnukset, ei ole syrjintää.

Jos taas yrityksen sisäistä ohjeistusta ei ole, vaan huivikielto perustuu vain esim. asiakkaiden toiveisiin, musliminaisten huivien kieltäminen voi rikkoa EU:n lakia.

Oikeus otti kantaa kahden musliminaisen, ranskalaisen ja belgialaisen, tekemiin kanteluihin. Heidät oli erotettu työpaikoistaan, koska he olivat kieltäytyneet riisumasta päähuivejaan työpaikalla. Belgialaisen kohdalla kyse oli yrityksen sisäisestä ohjeistuksesta, ranskalaisen kohdalla ei.

Vaikka kantelun takana olivat muslimit, oikeuden päätös sisältää kaikkien muidenkin uskontokuntien näkyvät tunnukset. Tällä voi olla huomattava vaikutus uskonnollisen vakaumuksen julkiseen esittämiseen työpaikoilla.

Ihmisoikeusjärjestö Open Society Justice Initiativen mukaan EU-oikeuden linjaus voi estää monia musliminaisia työskentelemästä kotinsa ulkopuolella.

Lähteet: Reuters, AFP

Uutista täydennetty 14.3. klo 13.20. Yritysten sisäisen ohjeistuksen ratkaiseva merkitys.