1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Varkaus

Historiallinen Virkamiesklubi sai uuden omistajan Varkaudessa – suunnitelmissa ainakin majoitus- ja ravintolatoimintaa

Uuden omistajan mukaan myös Varkauden ruotsinkielisen koulun muuttamisesta rakennukseen on käyty keskusteluja.

Kuva: Vesa Moilanen

Varkauden Päiviönsaaressa sijaitseva kulttuurihistoriallinen rakennus, Virkamiesklubi on vaihtanut omistajaa.

Vuodesta 2009 saakka ilman käyttöä ollut rakennus siirtyi viime perjantaina tehdyllä kaupalla A. Ahlström Kiinteistöt Oy:ltä varkautelaisen lakimiehen, Jaakko Ikosen omistukseen. Kaupan ehtona on, että ostaja sitoutuu kunnioittamaan ja edistämään rakennuksen historiaa ja perinteitä.

– Tulevaisuudessa vaalin eri tavoin erityisesti Ahlströmin merkittävää henkistä perintöä Varkauden kaupungissa ja talousalueella liittyen sivistys- ja kulttuurityöhön, Ikonen toteaa tiedotteessa.

Ikonen kertoo Ylelle, että hänen suunnitelmissaan on vuokrata tilaa eteenpäin majoitus- ja ravintola-alan yritystoimintaa varten. Tavoitteena on löytää tiloihin yritystoimintaa jo kesään mennessä.

Ikosen mukaan yhtenä vaihtoehtona selvitellään myös, voisiko rakennuksen alakertaan muuttaa jollakin aikataululla Varkauden ruotsinkielinen koulu, Svenska skolan i Varkaus. Koulu on toiminut viime vuodet Könönpellon koulun yhteydessä ja siinä on tällä hetkellä 15 oppilasta.

Rakennuksen nimi oli alkujaan Villa. Paul Wahl & Co -yhtiö siirsi sen Terijoelta nykyiselle paikalleen vuonna 1876. Se toimi alun perin ruukinpatruunan asuntona. Rakennus säilyi tehtaan paikallisjohdon asuntona vuoteen 1947, jolloin se muutettiin virkamiesklubiksi.