Historiallinen Virkamiesklubi sai uuden omistajan Varkaudessa – suunnitelmissa ainakin majoitus- ja ravintolatoimintaa

Uuden omistajan mukaan myös Varkauden ruotsinkielisen koulun muuttamisesta rakennukseen on käyty keskusteluja.

Varkaus
Virkamiesklubi Varkauden Päiviönsaaressa.
Vesa Moilanen

Varkauden Päiviönsaaressa sijaitseva kulttuurihistoriallinen rakennus, Virkamiesklubi on vaihtanut omistajaa.

Vuodesta 2009 saakka ilman käyttöä ollut rakennus siirtyi viime perjantaina tehdyllä kaupalla A. Ahlström Kiinteistöt Oy:ltä varkautelaisen lakimiehen, Jaakko Ikosen omistukseen. Kaupan ehtona on, että ostaja sitoutuu kunnioittamaan ja edistämään rakennuksen historiaa ja perinteitä.

– Tulevaisuudessa vaalin eri tavoin erityisesti Ahlströmin merkittävää henkistä perintöä Varkauden kaupungissa ja talousalueella liittyen sivistys- ja kulttuurityöhön, Ikonen toteaa tiedotteessa.

Ikonen kertoo Ylelle, että hänen suunnitelmissaan on vuokrata tilaa eteenpäin majoitus- ja ravintola-alan yritystoimintaa varten. Tavoitteena on löytää tiloihin yritystoimintaa jo kesään mennessä.

Ikosen mukaan yhtenä vaihtoehtona selvitellään myös, voisiko rakennuksen alakertaan muuttaa jollakin aikataululla Varkauden ruotsinkielinen koulu, Svenska skolan i Varkaus. Koulu on toiminut viime vuodet Könönpellon koulun yhteydessä ja siinä on tällä hetkellä 15 oppilasta.

Rakennuksen nimi oli alkujaan Villa. Paul Wahl & Co -yhtiö siirsi sen Terijoelta nykyiselle paikalleen vuonna 1876. Se toimi alun perin ruukinpatruunan asuntona. Rakennus säilyi tehtaan paikallisjohdon asuntona vuoteen 1947, jolloin se muutettiin virkamiesklubiksi.