Etelä-Korean ex-presidentti suostuu syyttäjien kuultavaksi

Park Geun-hye joutuu kuulusteluihin ensi tiistaina.

Ulkomaat
Eteläkorealaiset räjäyttelevät ilotulitteita.
Kymmenettuhannet ihmiset juhlivat presidentin eroa Soulin keskustassa Etelä-Koreassa 11. maaliskuuta.Jeon Heon-Kyun / EPA

Eteläkorealaiset syyttäjät ovat kutsuneet maan syrjäytetyn presidentin Park Geun-hyen kuulusteluihin hänen eroamiseensa johtaneen korruptioskandaaliin liittyen. Asiasta kertoo maan syyttäjänvirasto.

Uutistoimisto Yonhapin mukaan Park aikoo toimia yhteistyössä syyttäjien kanssa, mistä hän on aiemmin kieltäytynyt. Kuulustelu tapahtuu ensi viikon tiistaina. Perustuslakituomioistuin päätti Parkin viraltapanosta viime perjantaina.

Erotettu presidentti poistui presidentin virka-asunnosta, "Sinisestä talosta" sunnuntaina ja siirtyi henkilökohtaiseen asuntoonsa Soulin etelälaidalla.

Maan perustuslakituomioistiin totesi perjantaina, että presidentti oli vehkeillyt avustajiensa kanssa ja kiristänyt rahaa ja muita palveluksia maan liikeyrityksiltä. Lisäksi hän oli antanut ystävälleen liian suuren sananvallan maan poliittisiin päätöksiin.

Konservatiiveja edustava Park Geun-hye nousi Etelä-Korean presidentiksi helmikuussa 2013. Hän oli maansa ensimmäinen naispresidentti.

Lähteet: Reuters, AP