Sarjahukuttamisista tuomittu hakee kiireellisesti vapautusta

14,5 vuodeksi vankeuteen tuomittu Pekka Seppänen haluaa vapaalle jalalle ja on pyytänyt Itä-Suomen hovioikeutta vapauttamaan hänet.

henkirikokset
Pekka Seppänen
Poliisi

Sarjahukuttamistapauksesta tuomittu Pekka Seppänen hakee hovioikeudelta vapautusta vankilasta. Seppänen on pyytänyt Itä-Suomen hovioikeudelta kiireellistä vapautusta vankilasta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi kontiolahtelaismiehen tammikuussa 14,5 vuodeksi vankeuteen kahdesta taposta ja kolmesta tapon yrityksestä, alkoholirikoksesta, parituksesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja pahoinpitelystä.

Seppänen haluaa vapaaksi, koska katsoo olevansa syytön kaikkiin tapauksiin.

Itä-Suomen syyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä Seppo Tiittanen on vastustanut Seppäsen vapautusta eikä pidä Seppäsen vangitsemista kohtuuttomana.

Itä-Suomen hovioikeus ratkaisee asian lähipäivien aikana.

Tapot ja tapon yritykset tapahtuivat vuosina 2007–2014. Hukuttamiset ja niiden yritykset Seppänen teki Viinijärvellä, jonka rannalla hänellä on kesämökki.

Seppänen kärsii tuomiotaan Joensuun Pyhäselän vankilassa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen eli tapausta ei ole vielä käsitelty hovioikeudessa.

Sekä tuomittu että syyttäjät ovat valittaneet käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.

Pekka Seppänen kiistää syyllisyytensä. Syyttäjät puolestaan vaativat Seppäselle tuomiota 15 vuotta vankeutta kolmesta hukuttamalla tehdystä taposta, viidestä tapon yrityksestä, törkeästä alkoholirikoksesta, parituksesta ja pahoinpitelystä.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Seppäsen tammikuun 17. päivä. Itä-Suomen poliisi etsintäkuulutti tuomitun. Seppänen jäi kiinni tammikuun 21. päivä, kun poliisi pysäytti noin viisikymmentävuotiaan joensuulaisnaisen auton.

Poliisi epäili noin viisikymmentävuotiasta naista rikoksentekijän suojelemisesta. Kihlakunnansyyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen tapauksessa.

Naisen mukaan Seppänen oli soittanut hänelle ja pyytänyt kyytiä. Nainen kertoi poliisille, että hän oli viemässä Seppästä poliisiasemalle.