Tampereen Kaupin monitoimihalli on 15 miljoonan investointi – rakentamisen voi aloittaa heti

Yksityisellä rahalla rakennettava halli nousee nykyisten tenniskenttien paikalle kolmeen kerrokseen.

liikuntakeskukset
Havainnekuva Kauppiin suunnitellusta monitoimihallista
Ekman arkkitehdit Oy

Tampereen Kauppiin rakennetaan uusi urheilun monitoimihalli. Liikuntakeskukseen on suunniteltu muun muassa viisi isoa pelikenttää, useampi kuntosali, 70-metrinen juoksurata ja tatameja. Kolmikerroksiseen rakennukseen tulee omat tilat myös voimistelijoille ja cheerleadereille. Lisäksi rakennetaan myös kahvio ja ravintola.

Yrittäjien ajatuksena on tehdä liikuntakeskus, joka tarjoaa mahdollisuuksia niin urheilijoille ja yrityksille kuin tavallisille kaupunkilaisillekin.

– Samaan aikaan, kun lapset harrastavat, myös aikuisille on tarjolla palveluja. Ja ympärillä on Kaupin loistavat ulkoilumaastot, kertoo yrittäjä Sami Joru ideasta.

Yhdelle pääkentälle tulee 1 000 ihmisen katsomo. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 15 miljoonaa euroa.

Havainnekuva Kauppiin suunnitellusta monitoimihallista
Ekman arkkitehdit Oy

Yksityisellä rahalla toteutettavan hallin taustalla on muun muassa Tampereen Vehmaisissa trampoliinipuistoa pyörittävä yritys. Sama Sporty World -yritys on avaamassa hyvinvointi- ja liikuntakeskusta Lahteen toukokuussa sekä trampoliinipuistoja Jyväskylään ja Turkuun kesällä.

Kolmikerroksinen 16 000 neliön monitoimihalli rakennetaan nykyisten tenniskenttien paikalle.

Kaupunki hyväksyi rakennusluvan tiistaina. Osa parkkipaikoista siirrettiin liito-oravan takia lähemmäs hallia. Rakentamisen voi aloittaa heti, jo valitusajan kuluessa.

– 1.1.2018 hallin pitäisi olla valmista, Sami Joru sanoo.