Kuopion busseissa pääsee pian matkustamaan mobiililipulla

Lippua aletaan kokeilla viimeistään toukokuussa.

Matkakortit ja -liput
Poika nousee linja-autoon Kuopiossa
Sakari Partanen / Yle

Kuopio ottaa käyttöön mobiililipun kaupungin sisäisessä joukkoliikenteessä. Lippu otetaan käyttöön aluksi kokeiluna, joka alkaa viimeistään toukokuussa.

– Meillä on ehdolla kolme toimittajaa, joista valitsemme yhden, kertoo Kuopion seudun viisaan liikkumisen hankkeen projektipäällikkö Jouni Huhtinen.

Mobiililippu ostetaan kännykkään asennettavalla sovelluksella. Lipun hinta on tavallista kertamaksua hieman kalliimpi ja sen voi maksaa neljällä eri tavalla, esimerkiksi puhelinlaskun yhteydessä tai luottokorttimaksuna.

Huhtisen mukaan sovelluksen toimittaja ottaa lipusta komission, joka on noin 1,5–2,5 prosenttia lipun hinnasta. Käytännössä lippu on ehkä parikymmentä senttiä tavallista kertalippua kalliimpi.

Lippuun voi yhdistää myös pääsymaksun

Mobiililippu soveltuu hyvin myös Kuopioon tuleville matkailijoille, sillä lippuun on mahdollista yhdistää erilaisia tapahtumamaksuja.

Projektipäällikkö Jouni Huhtisen mielestä tällaiselle yhdistelmälipulle on kysyntää Kuopiossa ympäri vuoden. Hän viittaa jääkiekkopeli-iltoihin, jolloin tapahtumapaikan läheisyydessä olevat kadunvarret ovat täynnä autoja.

Mobiililippu on osa Kuopion seudun viisaan liikkumisen hanketta.