yle.fi-etusivu

Inarin ja Utsjoen seurakuntien yhdistäminen etenee – Inari hyväksyi seurakuntaliitoksen

Inarin evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkovaltuusto päätti hyväksyä Utsjoen seurakunnan liittämisen Inarin seurakunnan kappeliseurakunnaksi.

seurakunnat
18.4.2016
Vesa Toppari / Yle

Inarin seurakunta on hyväksynyt Inarin ja Utsjoen seurakuntien yhdistämisen. Inarin ja Utsjoen evankelis-luterilaiset seurakunnat esittävät Oulun hiippakunnalle ja sitä kautta Kirkkohallitukselle, että Utsjoen seurakunta liitetään Inarin seurakuntaan kappeliseurakunnaksi.

Inarin seurakunnan kirkkoneuvosto ja kirkkovaltuusto päättivät asiasta eilen. Kirkkovaltuusto hyväksyi kirkkoneuvoston päätösesityksen äänin 15–2.

Päätöstä vastusti kaksi jäsentä kummassakin elimessä. Vastustajat olisivat halunneet, että päätös olisi tehty vasta kevään kirkolliskokouksen jälkeen.

Yhdistämistä toivotaan ensi vuoden alusta

Esityksen mukaan Utsjoen seurakunnasta tulee Inarin seurakunnan kappeliseurakunta vuoden 2018 alusta alkaen. Seurakuntajakoa halutaan muuttaa, koska Utsjoen seurakunta on velkaantunut ja pahoissa talousvaikeuksissa. Seurakunnalla ei ole enää varaa maksaa työntekijöidensä palkkoja lokakuun jälkeen.

Utsjoen seurakunnan kirkkovaltuusto on jo hyväksynyt yhdistymisen omalta osaltaan. Seurakuntaliitoksesta päättää seuraavaksi Oulun hiippakunnan tuomiokapituli ja sitten kirkkohallitus.

Inarin seurakunnan kirkkoherra Tuomo Huusko arvioi, että Oulun hiippakunnan tuomiokapituli käsittelee Inarin ja Utsjoen seurakuntien esityksen huhtikuussa. Inarin seurakunta toivoo, että kirkkohallitus tekisi päätöksen seurakuntien yhdistämisestä jo elo-syyskuussa, jotta seurakunnat voitaisiin yhdistää ensi vuoden alusta alkaen.

Korjattu 9.25: Muokattu tekstiä kauttaaltaan.