Sote-uudistuksen vaikutukset palkkoihin voivat selvitä vasta vuosien päästä

Esimerkiksi Pirkanmaalla ei vielä tiedetä, millaiset palkkaerot nykyään ovat ja ovatko ne merkittäviä.

Sote-uudistus
Terveyskeskuksen ilmoittautuminen ja opaskylttejä.
Leena Peltokangas / Yle

Sote- ja maakuntauudistus voi vaikuttaa työntekijöiden palkkapussiin. Uudistuksen yhteydessä on puhuttu niin sanotusta palkkojen harmonisoinnista. Tämä tarkoittaa sitä, että nykyään eri työnantajilla työskentelevien henkilöiden palkkaeroja pyritään tasoittamaan uuden maakuntahallinnon alaisuudessa.

– Sen tiedän, että kolmikantaneuvotteluissa on valtion tasolla mietitty palkkaharmonisointia ja pyritty hakemaan ratkaisua lainsäädännön kautta. Tämä helpottaisi maakunnissa tehtävää työtä, sanoo Pirkanmaalla yt-neuvotteluissa mukana oleva henkilöstöteemaryhmän puheenjohtaja Raija Ruoranen.

Ruorasen mukaan esimerkiksi Pirkanmaalla ei vielä tiedetä, minkälaisia palkkaeroja on olemassa ja ovatko ne merkittäviä.

Työntekijät siirtyvät tuleviin maakunnan liikelaitoksiin liikkeenluovutuksissa. Niissä periaate on se, että palvelussuhteen ehdot säilyvät ennallaan. Jos tämän jälkeen palkkaeroja halutaan tasoittaa, muutoksen aikataulusta pitää sopia erikseen.

Jatkuvat yt-neuvottelut

Pirkanmaalla sote- ja maakuntauudistus myllertää noin 20 000 työntekijän elämää. Yhteistoimintaneuvottelut jatkuvat ainakin vuoden 2019 alkuun asti.

Esiselvityksen mukaan noin 19 000 pirkanmaalaista kuntapuolen työntekijää siirtyy uuteen maakunnan liikelaitokseen tai liikelaitoksiin. Jos palvelukeskukset muodostetaan, niin osa työntekijöistä siirtyy niihin.

Päälle tulevat valtion toimintojen eli ELY-keskuksen, aluehallintoviraston ja TE-toimiston työntekijät.

Toivottavasti yt:t saavat tämän jälkeen nykyistä paremman maineen.

Raija Ruoranen

Henkilöstöteemaryhmän puheenjohtaja Raija Ruoranen sanoo, että henkilöstölle tämä voi tietää esimerkiksi mahdollisuuksia tehdä töitä nykyistä lähempänä kotia.

– Uskon, että voidaan toteuttaa nykyisistä ratkaisuista poikkeavia vaihtoehtoja niin, että ne parantavat asiakkaiden palveluita mutta voivat tuoda työntekijöille lisää vaihtoehtoja tehdä työtään, Ruoranen sanoo.

Yt-kutsu voi saapua vasta ensi vuonna

Uudistukseen liittyvät yt-neuvottelut alkoivat viime viikolla Pirkanmaalla selvityksellä siitä, mitkä henkilöstöryhmät neuvottelujen piiriin kuuluvat. Yksittäiset työntekijät saavat mahdolliset yt-kutsut vasta paljon myöhemmin, jotkut ehkä vasta ensi vuoden puolella.

Yhteistoimintamenettelyihin meno ei tarkoita Ruorasen mukaan irtisanomisaaltoa, vaikka yt:illä onkin ikävä maine ihmisten mielissä.

– Olemme kuitenkin hakeneet tähän täysin positiivisen näkökulman ja pyrkineet sitä kautta vahvistamaan henkilöstön osallistumista näiden palveluiden uudistumiseen. Toivottavasti yt:t saavat tämän jälkeen nykyistä paremman maineen, Ruoranen sanoo.