Hyppää sisältöön

Hirsitalovalmistajalle jättipotti: yksi päiväkoti johti 34:n tilaukseen

Karstulalainen Honkarakenne toimittaa Suomeen kymmeniä hirsipäiväkoteja lähivuosien aikana.

Kuva: Yle

Honkarakenne on solminut yhteensä 6,9 miljoonan euron arvoisen sopimuksen päiväkotien rakentamisesta eri puolelle Suomea.

Jo tämän vuoden aikana aloitetaan 5-7 hirsipäiväkodin rakennustyöt. Yhteensä sopimus kattaa 34 päiväkodin rakentamisen vuoteen 2020 mennessä. 

Tulevat hirsipäiväkodit kuuluvat Pilke-päiväkoteihin ja rakennusten urakoinnista vastaa Mediset Hoivarakentajat Oy.

Tavoitteena terveellisempi työympäristö lapsille ja aikuisille

Yritysten yhteistyö alkoi Auraan rakennetusta päiväkodista. Projekti vakuutti osapuolet sopimaan laajemmasta kokonaisuudesta.

Hirsirakentamisella pyritään eroon kouluja ja päiväkoteja vaivanneista homeogelmista.

– Olemme toimittaneet vuosien saatossa ulkomaille suuren määrän erilaisia julkisia rakennuksia: päiväkoteja, kouluja, kirkkoja ja jopa sairaaloita. On hienoa, että saamme olla kehittämässä myös kotimaista terveellistä julkista rakentamista, iloitsee Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen.

Terveellinen ja aistiystävällinen ympäristö lisää niin lasten kuin kasvattajienkin hyvinvointia päivän aikana

Minna Martikainen, Pilke päiväkodit Oy

Päiväkotiyritykseen vetosi hirsirakennusten raikkaan sisäilman lisäksi myös puupintojen luoma levollinen tunnelma.

– Terveellinen ja aistiystävällinen ympäristö lisää niin lasten kuin kasvattajienkin hyvinvointia päivän aikana, kertoo Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Seuraava hirsipäiväkoti tulee Vantaalle ja useiden paikkakuntien kanssa neuvotellaan parhaillaan päiväkodin rakentamisesta.

Painumaton hirsi sopii julkisrakentamiseen

Honkarakenteen mukaan nykyaikainen hirsirakennus voi olla arkkitehtuuriltaan moderni ja kooltaan suuri. Yhtiön kehittämä painumaton hirsi helpottaa asennustöitä kun rakenteiden painumiin ei tarvitse varautua.

– Kehikon tiiviys, helppo ja nopea asennus sekä huoltovapaus ovat merkittäviä etuja julkisessa rakentamisessa, kehuu Mediset Hoivarakentajat Oy:n toimitusjohtaja Juha Marttala.