Hyppää sisältöön

Paavo Arhinmäelle koetetaan raivata tilaa presidentinvaaleihin

Paavo Arhinmäkeä presidenttiehdokkaaksi tukeva Uudenmaan vasemmistoliitto haluaa lykätä puolueen ehdokasvalintoja kuntavaalien jälkeen. Arhinmäki itse ei ole vielä keväällä valmis ehdokkaaksi.

Paavo Arhinmäki Kuva: Mauri Ratilainen / AOP

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston on määrä päättää presidenttiehdokkaastaan lauantaina. Vasemmistoliiton Uudenmaan piiri on ehdottanut presidenttiehdokkaaksi kansanedustaja Paavo Arhinmäkeä jo tammikuussa.

Uudenmaan vasemmistoliiton puheenjohtaja Antero Eerola haluaisi, että puolueen presidenttiehdokkuusvalintoja siirretään kuntavaalien yli. Eerola haluaa näin turvata sen, että sekä Helsingin kuntavaali- että pormestariehdokas Paavo Arhinmäki voisi asettua myös presidentiehdokkaaksi.

– Nyt ehdokaspäätös olisi hieman hätäisesti valmisteltu. Ei oikeastaan synny aitoa valintatilannetta, sillä tällä hetkellä meillä on tiedossa vain yksi ehdokaskandidaatti. Mielestäni pitäisi olla enemmän.

Antero Eerola ehdottaa puolueelle tuumaustaukoa.

– Asia pitäisi nyt rauhassa katsoa kuntavaalien yli. Järjestää vaikka ylimääräinen puoluevaltuuston kokous vaalien jälkeen. Silloin voitaisiin lähteä isommin liikkeelle ja Arhinmäkikin voisi sitten osallistua tähän mittelöön. Ellei häntä sitten valita Helsingin pormestariksi.

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki  näyttäisi tarvitsevan hiukan enemmän aikaa. Hän lähettää Ylelle seuraavan viestin.

– En ole valmis presidentinvaaliehdokkaaksi keväällä. Keskityn kantavaaleihin, joissa olen puolueen asettama pormesteriehdokas.

Li Andersson ei mukana mittelössä

Puolueen puheenjohtaja Li Andersson kertoo Yle Uutisille saaneensa kyselyjä ehdokkuudesta, mutta ilmoittaa, ettei asetu ehdolle.

Halukkaaksi presidenttikisaan on ilmoittautunut ainoastaan europarlamentaarikko Merja Kyllönen.

Arhinmäki kirjoittaa viestissään myös: ”On hienoa, että Merja Kyllönen on halukas ehdokkaaksi."