1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. nettipoliisi

Lappiin ensimmäiset nettipoliisit – työpari tarttuu vihapuheeseen ja ääri-ilmiöihin

Nettipoliisien työssä painottuvat ainakin puuttuminen vihapuheeseen, ääri-ilmiöihin ja lähisuhdeväkivaltaan.

Kuva: Yle

Lappiin on saatu kaksi nettipoliisia. He ovat poliisilaitoksen ensimmäiset päätoimiset nettipoliisit, sillä aiemmin tehtävää on hoidettu oman pestin ohella.

Poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Henna Kelloniemi kertoo, että nettipoliisit puuttuvat erityisesti vihapuheeseen ja ääri-ilmiöihin, joita netissä ilmenee. Lapin poliisilaitoksella on valittu ennaltaehkäisevän työn painopistealueeksi myös lähisuhdeväkivaltaan puuttuminen.

Työnkuvaa hiotaan vielä

Nettipoliisien työsarkaa on verkko ja erilaiset sosiaalisen median kanavat. Kelloniemen mukaan nettipoliisit osallistuvat myös kenttätyöhön, mutta työnkuva tarkentuu ajan kuluessa.

– Nettipoliisit ovat vasta aloittelemassa omaa työtään. He kartoittavat parhaillaan esimerkiksi uusien hankintojen tarvetta, sanoo Kelloniemi.

Lapin poliisilaitoksella tehtävään ennaltaehkäisevään työhön on palkattu myös koordinaattori, joka aloittaa työssään myöhemmin tänä keväänä.

Nettipoliisit ja koordinaattori on palkattu poliisihallituksen myöntämällä lisärahoituksella. Se on voimassa tämän vuoden ajan ja työn jatkosta päätetään saatujen tulosten perusteella.