Erikoinen flyygelikohu päätökseen – Janne Mertanen saa soittaa ilmaiseksi omaa soitintaan

Kansainvälisesti tunnettu pianotaiteilija saa säilyttää kallista konserttiflyygeliään Lieksan kaupungin tiloissa.

piano
Janne Mertanen soittaa flyygelillä Chopinia Joensuun Konservatorion salissa.
Janne Mertanen arkistokuvassa.Siru Päivinen / Yle

Pianotaiteilija Janne Mertanen ja Lieksan kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen koskien Mertasen flyygelin sijoittamista Pielisen Karjalan musiikkiopiston Erkki Eskelinen -saliin sekä siihen liittyvästä yhteistyöstä.

– Hienoa, että asia saatiin sovittua. Nyt voimme jatkaa musiikin opetusta ja konsertointia, Janne Mertanen toteaa.

Sopimuksessa määritellään, että kansainvälisesti arvostettu Janne Mertanen voi jatkossakin säilyttää Steinway-konserttiflyygeliään salissa. Hän voi myös käyttää tilaa harjoittelutilana silloin, kun salissa ei ole muuta toimintaa.

– Lieksan kaupungin näkökulmasta julkisuudessakin keskusteluttanut asia on nyt saatu päätökseen ja tästä on hyvä jatkaa yhteistyön kehittämistä, toteaa hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen Lieksan kaupungin tiedotteessa.

Nyt voimme jatkaa musiikin opetusta ja konsertointia.

Janne Mertanen

Flyygelin sijoittamista ja salissa harjoittelemista vastaan flyygeli on musiikkiopiston oppilaiden ja opettajien käytössä soittamisen harjoittelussa. Musiikkiopiston oppilaille järjestetään lisäksi mahdollisuus Janne Mertasen oppiin.

– Olemme sopineet, että järjestämme vuosittain kahtena eri viikonloppuna koulutus- ja opetustapahtuman, jota olen vetämässä, Mertanen sanoo.

– Näin saan jaettua omaa osaamistani soittamiseen liittyen ja samalla toivottavasti houkuteltua lisää pianonsoiton opiskelijoita musiikkiopistoon, Mertanen hehkuttaa.