1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Lakko muuttaa 6 500 matkustajan suunnitelmia, vierailu KRP:n laboratoriossa ja Merkel tapaa Trumpin

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Herätys-ilmoituksia Uutisvahdin asetuksista.

Aamukooste
Poliisin takavarikoimaa kannabista
Poliisin takavarikoimaa kannabista. Kari Ahotupa / Yle

Työnseisaus piinaa taas lentomatkustajia

Ilmailualan unioni IAU aloittaa tänään perjantaina iltapäiväkolmelta neljä tuntia kestävän työnseisauksen. Työnseisauksen vaikutukset Suomen lentoliikenteeseen ovat merkittävät, sillä vuorojen peruutukset koskevat noin 6 500 matkustajaa.

Lentoaseman turvatarkastus.
Roni Rekomaa / Lehtikuva

Uusia neuvottelutapaamisia ei ole sovittu, mutta valtakunnansovittelija Minna Helle on vakuuttunut, että riitapukarit – IAU ja Palta – palaavat pöytään. Mahdollisesti sovitteluja jatketaan jo ennen ensi viikon työtaisteluja.

Kurkistus keskusrikospoliisin kulisseihin

Pääsemme tänään tutustumaan keskusrikospoliisin kulisseihin, kun toimittajamme vierailee KRP:n huumelaboratoriossa. Täällä tutkitaan ja tunnetaan Suomen huumetrendit: takavarikkojen perusteella ekstaasin ja metamfetamiinin suosio on lisääntynyt Suomessa. Yhdessä KRP ja Tullin laboratorio tunnistavat vuosittain yhteensä yli 200 erilaista huumausainetta.

Kuntavaalit 2017 Vaaligalleria
Yle

Vaaligalleriassa katsottavaa jo yli viideksi vuorokaudeksi

Liki 5 000 kuntavaaliehdokasta on jo jättänyt oman videonsa Ylen vaaligalleriaan (siirryt toiseen palveluun). Jos kaikki videot katsoisi nyt putkeen, tulisi galleriassa vietettyä aikaa yhteensä yli viisi vuorokautta. Perinteisen kotisohvan lisäksi vaalivideoita on kuvattu myös erikoisemmissa paikoissa kuten etelän hiekkarannalla, kotitalon kellarissa ja punttisalilla. Analysoimme Vaaligallerian satoa päivän aikana.

kaksi naista valikoi juustoja
Länsimaisiin elintarvikkeisiin kohdistuvat pakotteet näkyvät etenkin juustotiskillä. Erkka Mikkonen / Yle

Venäläisten juustonhimoon ei helpotusta

Venäjällä ei enää elätellä toiveita länsielintarvikkeiden tuontikieltojen pikaisesta purkamisesta, joita Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi oli jo ehtinyt herätellä. Sen sijaan suositaan kotimaista – tai nautitaan salakuljetettua. Toimittajamme Erkka Mikkonen kertoo tänään Pietarista lisää juustoa kaipaavien venäläisten elämästä elintarvikepakotteiden kurimuksessa.

Merkel tapaa Trumpin Washingtonissa

Saksan liittokansleri Angela Merkel tapaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin. Johtajat keskustelevat muun muassa kauppasuhteista. Kyseessä on johtajien ensimmäinen tapaaminen. Merkel kertoi muistuttaneensa puhelussaan Trumpille tätä demokratian arvoista.

Angela Merkel ja Donald Trump.
Angela Merkel ja Donald Trump.EPA

Ylen meteorologin Toni Hellisen mukaan tänään perjantaina sataa koko maassa. Lapissa sade tule tulee pyryttäen lumena ja ajokeli on sen takia paikoin jopa erittäin huono. Etelässä taas sataa vettä. Paikkakohtaiset sääennusteet löydät Ylen Sää-sivulta.

Lue seuraavaksi