Raumalla kummastellaan Antti Rinteen tv-tenttiä: Mistä kalankasvattamosta Rinne puhui?

Ylen tv-vaalitentissä keskiviikkona ollut Antti Rinne (sd.) kehui Rauman kaupunkia, joka on hänen mukaansa kaavoittanut teurastamon viereen kalankasvattamon. Kaupunginjohtaja Kari Koski sanoo, että Rinne on todennäköisesti käsittänyt asioita väärin.

Antti Rinne
Antti Rinne
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne Ylen vaalitentissä.Yle

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen keskiviikkoinen vaalitentti Ylen tv-lähetyksessä on herättänyt hämmästystä Raumalla. Rinne kehui lähetyksessä Rauman kaavoitusta.

– Raumalla on rakennettu iso broilerjalostamo ja -teurastamo. Se käyttää paljon vettä. Kunta kaavoitti samalle alueelle kalanviljelyslaitoksen, joka voi hyödyttää teurastamon jätettä raaka-aineenaan, Rinne kehui Rauman elinkeinopolitiikkaa.

Kunta kaavoitti samalle alueelle kalanviljelyslaitoksen, joka voi hyödyttää teurastamon jätettä raaka-aineenaan.

Puheenjohtaja Antti Rinne (sd.)

Kaupunginjohtaja: Ei kaavoitettu

Antti Rinne viittaa HKScanin uuteen broilerjalostamoon, joka on rakenteilla Raumalle Lakarin teollisuusalueelle. Laitos ei ole vielä valmistunut eikä sen viereen ole kaavoitettu kalankasvattamoa. Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski arvioi, että SDP:n puheenjohtaja on sekoittanut asioita.

– En tiedä, mistä hän on tämän käsityksen saanut. Broilerjalostamoon liittyen on kyllä heitetty idea kalankasvattamosta esille, mutta ei sinne sellaista ole kaavoitettu. Nykyisillä kalan hinnoilla se olisi muutenkin aika kallista, Koski sanoo.

En tiedä, mistä hän on tämän käsityksen saanut.

Kaupunginjohtaja Kari Koski

HKScanin toimitusjohtaja Jari Latvanen vahvistaa, että heidän teollisuuslaitoksensa viereen ei ole suunnitteilla kalankasvattamoa. Broilerjalostamo on kylläkin pyritty rakentamaan mahdollisimman ympäristöystävälliseksi, ja siellä syntyvät jätteet pyritään käyttämään mahdollisimman hyvin hyödyksi.