Pakistan pyytää Facebookia ilmiantamaan jumalanpilkkaajat

Maa haluaa ottaa kiinni islamia loukkavien sisältöjen jakajat.

Pakistan
Islamistit osoittavat mieltä Facebookia vastaan Lahoressa, Pakistanissa 2010.
Islamistit osoittavat mieltä Facebookia vastaan Lahoressa, Pakistanissa 2010.Rahat Dar / EPA

Pakistan haluaa sosiaalisen median yhtiöiltä apua jumalanpilkkaajien kiinnisaamiseksi. Tarkoituksena on tunnistaa henkilöt, jotka sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Twitterissä, rienaavat islamia tai profeetta Muhammedia.

Pakistanin Washingtonin-suurlähetystö on pyytänyt apua yhteisöpalveluilta Facebookilta ja Twitteriltä, jotta ne auttaisivat tunnistamaan kotimaassa tai ulkomailla asuvia pakistanilaisia, jotka ovat viime aikoina jakaneet verkkoon islamia loukkaavaa sisältöä.

Sisäministeri Chaudry Nisar Ali Khan kertoo, että viranomaiset haluavat kuulustella 11 henkilöä, joita epäillään jumalanpilkasta. Pakistan haluaa nämä henkilöt luovutettavaksi kotimaahansa, jos he asuvat ulkomailla.

Facebook kertoo uutistoimisto AP:lle, että yhtiö tarkastelee kaikki hallitusten esittämät pyynnöt huolellisesti ja siten, että yhteisöpalvelun käyttäjien yksityisyys ja oikeudet toteutuvat.

– Paljastamme tietoja käyttäjätileistä ainoastaan siten, että ne noudattavat palveluehtojamme ja lakia. Keskinäinen oikeusapu tai muu virallinen pyyntö saattaa olla pakollinen kansainvälisille pyynnöille ja me otamme nämä mukaan vuosittain julkistettavaan hallituksen esittämien pyyntöjen raporttiin (siirryt toiseen palveluun), yhtiö kertoo lausunnossaan.

Twitter ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa AP:lle.

Lähteet: AP