Koe uusi yle.fi

Aineen taidemuseolle merkittävä avustus – Varjoaineita Aineella etsii uusia oppimisen tapoja museossa

Varjoaineita Aineella -hankkeessa kehitetään uusia tapoja oppia museossa. Museoaineistoja voi hyödyntää muissakin kouluaineissa kuin kuvataiteessa.

museot
Aineen taidemuseo
Karoliina Haapakoski / Yle

Tornio

Aineen taidemuseo on saanut huomattavan avustuksen uudenlaista oppimista ja kouluyhteistyötä kehittävään hankkeeseen. Museovirasto myönsi hankkeelle 25 000 euron avustuksen.

Museonjohtaja Katriina Pietilä-Junturan mukaan tarkoituksena on hyödyntää peruskoulujen opetussuunnitelmaan uutena tullutta ilmiöpohjaista oppimista.

Pietilä-Junturan mukaan tuntuva avustus mahdollistaa sen, että hanketta voidaan ryhtyä viemään toteutukseen pikimmiten. Työt alkavat projektiohjaajan palkkaamisella.

Uudessa OPS:ssa korostetaan esimerkiksi kriittistä tiedon arviointia ja kyseenalaistamista. Varjoaineita Aineella -hankkeessa tätä puolta oppimisessa halutaan kehittää yhteistyössä koulujen ja museon kesken.

Museota voi hyödyntää Pietilä-Junturan mukaan oppimisympäristönä myös muissa aineissa kuin kuvaamataidossa, historiassa ja äidinkielessä ja kirjallisuudessa. Hankkeessa museossa haluttaisiin opiskella vaikkapa luonnontieteitä.