1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori Jazz

Chaka Khan ja Erykah Badu Pori Jazziin

Pori Jazz -festivaalin lauantaipäivästä on tulossa vahvasti naisvetoinen. Nyt julkaistujen Grammy-voittajien kanssa samassa konsertissa nähdään muun muassa Grace Jones.

Pori Jazz
Erykah Badu
Erykah Badu esiintyi Pori Jazzeilla 2009.Arto Takala / Pori Jazz

Chaka Khan ja Erykah Badu tekevät molemmat paluun Pori Jazz -festivaaleille vuosien tauon jälkeen. Ensin mainittu esiintyi Porissa viimeksi 15 vuotta sitten. Erykah Badu on nähty Kirjurinluodossa viimeksi vuonna 2009.

Chaka Khan tuli tunnetuksi 1970-luvun lopulla Rufus-yhtyeen laulajana. Sittemmin hän aloitti soolouran, jonka aikana palkintokaappiin on kertynyt kymmenen Grammya. Myytyjä albumeja on yhteensä noin 70 miljoonaa. Chaka Khan tunnetaan myös lempinimellä "Queen of Funk".

Erykah Badu julkaisi debyyttialbuminsa 20 vuotta sitten. Se toi artistille kaksi Grammya. Alkujaan Badu tunnettiin yhtenä neo soul -liikkeen keskushahmoista, mutta sittemmin hän on laajentanut musiikkityyliään. Hänen tuorein julkaisunsa "But You Caint Use My Phone" ilmestyi runsas vuosi sitten.

Pori Jazzin Kirjurinluodon konsertissa esiintyvät lauantaina 15.7. myös Grace Jones, Michael Kiwanuka, Jethro Tull ja Pekka Pohjolan sävellyksiä tulkitseva Verneri Pohjola Group.

Lue seuraavaksi