Kotkan kaupunginteatterin johtaja sai potkut: "Henkilökunta kärsi – johtamistaidot eivät vastaa vaatimuksia"

Uuden johtajan haku alkaa kuntavaalien jälkeen.

teatteritaide
Veijo "Snoopi" Siren.
Yle

Kotkan kaupunginteatterin johtaja Veijo "Snoopi" Siren on irtisanottu. Hänen työsopimuksensa on päättynyt torstaina.

Teatterin hallituksen mukaan Sirenin yleisjohtamisen ja etenkin henkilöstöjohtamisen taidot eivät vastaa keskisuuren laitosteatterin johtamisen vaatimuksia.

– Henkilökunta on kärsinyt puutteellisesta henkilöstöjohtamisesta siinä määrin, että teatterin hallitus todettuaan tilanteen vakavuuden päätti yksimielisesti lopettaa Sirenin työsuhteen luottamuspulan vuoksi, hallitus kertoo tiedotteessaan.

Teatterissa on tehty sopimus, että hallituksen puheenjohtaja Kari Aalto tiedottaa asiasta tarkemmin. Aalto ei kuitenkaan halua tarkentaa, millaisista ongelmista on kyse eikä sitä, onko Sirenillä ollut skismaa näyttelijöiden vai muun henkilökunnan kanssa. Hän ei myöskään kerro, kuinka pitkään ongelmat ovat jatkuneet.

Kymen Sanomien (siirryt toiseen palveluun) tekemässä haastattelussa Snoopi Siren kertoo olleensa hyvin yllättynyt kaupunginteatterin päätöksestä.

— On meillä ollut haasteita ja epäkohtia, mutta ilmeisesti meillä on ollut erilaiset käsitykset ja mittasuhteet niistä. En nähnyt, että siellä olisi ollut jotain ratkaisematonta.

— Olo on surullinen. Kotkassa on hienoja taiteilijoita. Olen saanut soittoja työkavereilta ja ilmeisesti päätös on herättänyt suurta hämmennystä ja ristiriitaisia tunteita, sanoo lehden haastattelema Siren.

Kaupunkilehti Ankkurin mukaan (siirryt toiseen palveluun) uuden johtajan haku jää teatterin seuraavalle hallitukselle, joka valitaan kuntavaalien jälkeen. Siihen asti viran sijaisena toimii käyttöpäällikkö Juha Lahtinen.

Snoopi Siren aloitti Kotkan Kaupunginteatterin johtajana 1.8.2014. Hän ehti olla Kotkan kaupunginteatterin johtajana reilut kaksi ja puoli vuotta. Aiemmin Siren on toiminut ohjaajana useissa suomalaisissa ammattiteattereissa. Hämeenlinnan kaupunginteatterin johtajana hän työskenteli vuosina 2002–2005. Hän on myös kirjoittanut ja sovittanut näyttämöteoksia sekä säveltanyt näyttömömusiikkia.

20.3. klo 11.06 Lisätty Veijo "Snoopi" Sirenin Kymen Sanomille antamat kommentit.