1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kosteusvauriot

Turun Pallivahan kirkolle haetaan purkulupaa – kesällä päätös remontista tai purkamisesta

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti hakea kosteusvaurioista kärsivälle kirkolle purkulupaa. Yhä etsitään myös mahdollisuutta korjata rakennus.

kosteusvauriot
Tumma risti turkoosia taustaa vasten, vieressä tuikkukynttilälyhtyjä.
Henrikinseurakunta kiistää kirkkoherran vaaliin liittyneen syrjintäepäilyn. Arkistokuva.Yle

Turun Pallivahan kirkolle haetaan purkulupaa. Asiasta päätti torstai-iltana kokoontunut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto. Neuvosto haluaa selvittää, minkälaisen vastaanoton purkuvaihtoehto saa Turun rakennuslautakunnassa ja museotoimessa.

Samaan aikaan selvitetään yhä mahdollisuutta korjata kosteusvaurioista kärsivä rakennus.

– Kirkkoneuvosto ei ole missään nimessä linjannut, että rakennus purettaisiin tai että se peruskorjattaisiin. Selvitämme molemmat ratkaisut. Tämän jälkeen olemme kypsempiä tekemään päätöksen, miten etenemme. Tämä tapahtuisi neuvostossa kesäkuussa, sanoo seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Seppo Kosola.

– Uskoisin, että rakennusvalvonta käsittelee purkulupa-asian huhti-toukokuun vaihteessa.

Kirkon purkaminen on Suomen mittakaavassa harvinaista.

– Vantaalla on tehty yksi vastaavanlainen päätös tulipalon jälkeen, Kosola muistelee.

Vantaan Kaivokselan kirkko tuhopoltettiin vuonna 2006. Valitusprosessi kesti kuusi vuotta ennen purkupäätöstä. Vuonna 1969 valmistuneen Kaivokselan kirkon purkutyöt alkoivat vasta vuonna 2014.

Vuonna 1968 valmistuneen Pallivahan kirkon peruskorjauksen arvioidaan maksavan runsaat kolme miljoonaa, uudisrakennuksen kuudesta seitsemään miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi