1. yle.fi
  2. Uutiset

Videoita kuntosalilta, kellarista ja etelän hiekkarannalta – Vaaligalleriassa on katsottavaa jo yli viideksi vuorokaudeksi

Yli 5 000 kuntavaaliehdokasta on jo mukana Ylen vaaligalleriassa. Eniten vaalivideoita on tullut Helsingistä ja aktiivisimmin kameraan ovat tarttuneet kokoomuksen ehdokkaat.

kuntavaalit
Kuntavaalit 2017 Vaaligalleria
Vaalivideoiden tekemiseen kannustavat myös Kätevä emäntä -sarjan hahmot.Yle

Yle haastoi kuntavaaliehdokkaat kameran varteen kuvaamaan omia vaalivideoita. Ensimmäistä kertaa ehdokkaiden itse toteuttamaan Yle Vaaligalleriaan (siirryt toiseen palveluun) on osallistunut jo päälle 5 000 ehdokasta.

Mikäli tekee mieli katsoa läpi kaikki videot yhdeltä istumalta, kannattaa viereen varata evästä ja vahvaa kahvia. Katsottavaa nimittäin löytyy jo yli viideksi vuorokaudeksi.

Keräsimme alle lukuja, joita galleria oli kerännyt perjantaiaamuun mennessä.

Grafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Suosituin kuvauspaikka oli oma koti tai luminen metsä

Ehdokkaiden vaalipuheiden lisäksi useat videot tarjoavat myös kurkistuksen henkilön arkeen. Monet videoista on nimittäin kuvattu omalta kotisohvalta tai työpöydän äärestä.

Mukaan mahtuu kuitenkin myös astetta omaperäisempiä kuvauspaikkoja. Esimerkiksi lahtelainen Honi Hasib valitsi omaksi setikseen kuntosalin, kun taas kuopiolainen Anne Hyvärinen vastaili kysymyksiin apukuskin penkiltä. Näiden lisäksi videoita on kuvattu myös metsässä, etelän hiekkarannalla, kellarissa ja leikkikentillä.

Eniten materiaalia on tähän mennessä tullut Helsingistä ja puolueista videoita löytyy runsaimmin kokoomuksen ehdokkailta.

Kaikilla ehdokkailla mahdollisuus osallistua

Ehdokkaat saavat jättää kolme videoitua vastausta ja jokaisen pituus on enimmillään 30 sekuntia. Kysymykset on määrätty ennalta ja vastaamiseen tarvitaan vain kameralla varustettu tietokone tai mobiililaite.

Katselukertoja eniten on tähän mennessä kerännyt Tampereella ehdolla oleva sitoutumaton kalamies Seppo Lehto. Hänen vaalivideotaan oli perjantaiaamuun mennessä klikattu auki yli 2 700 kertaa.

Naisehdokkaista eniten kiinnostusta on puolestaan kerännyt vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin video. Myös muiden isoimpien puolueiden puheenjohtajat ovat tehneet omat videonsa, lukuun ottamatta keskustaa ja SDP:tä.

Ylen vaalikoneesta (siirryt toiseen palveluun)voit etsiä itsellesi sopivaa kuntavaaliehdokasta ja vaaligalleriasta (siirryt toiseen palveluun)katsella ehdokkaista tehtyjä videoita.

Lue seuraavaksi