1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Punkaharju äänestettiin vuoden retkikohteeksi

Eteläsavolainen kansallismaisema keräsi noin neljänneksen annetuista yleisöäänistä.

Kuva: Punkaharjun matkailu ry

Harjuluonnostaan tunnettu Punkaharju on valittu yleisöäänestyksellä vuoden retkikohteeksi.

– Tässä on yksi tosi ihana hedelmä, joka voidaan poimia pitkästä yhteistyöstä, Punkaharjun matkailu -yhdistyksen puheenjohtaja Helkamari Knaapi sanoo.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kilpailun teemana olivat tänä vuonna historiakohteet. Kilpailuun haettiin luontoretkikohteita, joissa voi tutustua alueen historiaan kuten muinaismuistoihin ja perinteiseen luonnonkäyttöön.

Etelä-Savossa sijaitseva Punkaharju on yksi Suomen kansallismaisemista, ja siellä sijaitseva luonnonsuojelualue on perustettu vuonna 1991. Luontoon.fi (siirryt toiseen palveluun)-retkeilysivuston mukaan Punkaharjulle on perustettu kruunupuisto jo vuonna 1848, jonka vuoksi alue olisi yksi maailman vanhimmista luonnonsuojelualueista.

"Meille iso summa"

Voittaja saa palkinnoksi Suomen Messusäätiöltä 5000 euron stipendin, jolla on tarkoitus kehittää alueen retkeilypalveluita.

– Se on meille tosi iso summa, Knaapi sanoo.

Hän kertoo, että yhdistys tutustuu jatkossa yleisöäänestyksessä annettuihin ideoihin siitä, miten retkikohdetta voitaisiin kehittää. Tällä hetkellä ajatuksena on, että stipendillä kehitetään alueen reitistöjä ja viestintää. Vuoden retkikohde -äänestykseen osallistui tänä vuonna 6200 ihmistä.

Kilpailu järjestettiin nyt kolmannentoista kerran. Vuoden retkikohde -kilpailun tavoitteena on parantaa retkeilykohteiden tunnettuutta ja auttaa luonnossa liikkujia löytämään uusia retkireittejä. Vuoden retkikohde -äänestyksen kymmenen finalistin joukossa olivat tänä vuonna muun muassa Helsingin saaristo, Ivalojoki ja Suomussalmella sijaitseva Hossa.