yle.fi-etusivu

Poikansa hukuttaneelle äidille ei rangaistusta – katsotaan olleen tekohetkellä syyntakeeton

Syyttäjä vaati, että nainen on tuomittava elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

rikokset
Ylivieska-Raahen oikeustalo
Yle

Viime syyskuussa 20-vuotiaan poikansa hukuttanut 55-vuotias nainen jätettiin tuomitsematta rangaistukseen. Tuomion antoi perjantaina Ylivieska-Raahen käräjäoikeus.

Syyttäjä katsoi vastaajan syyllistyneen harkittuun ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla tehtyyn murhaan.

Syyttäjä vaati, että nainen on tuomittava elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Syyttäjän mukaan nainen suunnitteli tekoa ennakkoon ja houkutteli pojan kävelylle jokirantaan.

Tuomiossaan käräjäoikeus kuitenkin katsoi vastaajasta tehdyn mielentilalausuntoon perustuen, että rikos tehtiin syyntakeettomana. Lausunnon mukaan äiti ei ole heikon mielenterveydellisen tilansa vuoksi ymmärtänyt tekonsa todellista luonnetta.

Äiti hukutti poikansa sunnuntaiaamupäivällä 25. syyskuuta Raahen Pattijoella.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Musiikki

Miksi lisäkeikoista ei hiiskuta ennen kuin varsinainen keikka on myyty loppuun? Cheekin keikkamyyjä kertoo, miten päätökset tehdään

Taide

Suomi 100 -näyttelyssä esillä olevasta Sikamessiaasta tehtiin kirjallinen kysymys – "Jos islamin profeetta kuvattaisiin siaksi, Suomen liput käryäisivät jo jossain"

Arkeologia

Raumalaisen luostarin löytö kansainvälisestikin merkittävä: Kertoo munkkien 1400-luvun ruokahuollosta

Lastenlääkärit

Ujo nuorukainen ajautui vahingossa lääkikseen – nyt hän on palkittu lastenlääkäri, jolla on ainutlaatuinen kyky voittaa pienten potilaiden luottamus