Pori: Myös lastentarhanopettajan epäillään osallistuneen lapsen potkimiseen

Porin kaupunki pitää tapausta erittäin valitettavana ja päättää työntekijän sanktiosta maanantaina.

Pori
Lapsi leikkii leluilla
Yle

Porin Päärnäisten päiväkodissa sattunut erittäin vakava tapaus on saanut uusia piirteitä.

Iltalehti (siirryt toiseen palveluun)kertoi aiemmin perjantaina, että päiväkodin työntekijä oli käskenyt lapsia potkimaan 5-vuotiasta tyttöä. Tapaus sai alkunsa tiistaina, kun 5-vuotias tyttö oli potkaissut toista tyttöä, minkä seurauksena työntekijä oli laittanut potkaisseen tytön piirin keskelle ja kehottanut muita lapsia potkimaan tyttöä.

Lastentarhanopettaja mukana

Porin varhaiskasvatuksen aluejohtaja Vesa Harell sanoo Ylelle, että hänen tietojensa mukaan myös työntekijän – lastentarhanopettajan – epäillään osallistuneen potkimiseen.

– Olen ymmärtänyt juuri näin, että lastentarhanopettaja oli itse tilanteessa mukana potkimassa lasten kanssa. En ole kuitenkaan itse ollut tilanteessa paikalla vaan olen kuullut tämän muilta, Harell sanoo.

Olen ymmärtänyt, että lastentarhanopettaja oli itse tilanteessa mukana.

Aluejohtaja Vesa Harell

Harell toteaa, että hänen käsityksensä mukaan potkiminen ei ole ollut erityisen voimakasta vaan kyse on ollut enemmänkin jaloilla tökkimisestä.

Sanktio tulossa

Porin sivistysjohtaja Jari Leinonen kommentoi aiemmin perjantaina Ylelle, että tapausta käsitellään maanantaina. Leinonen pitää tapausta vakavana ja korostaa, että kosto ei ole missään tilanteessa hyväksyttävä kasvatusmenetelmä.

Aluejohtaja Vesa Harellin mukaan tapauksesta tulee lastentarhanopettajalle ilman muuta seurauksia. Käytettävissä on ensin varoittaminen ja viime kädessä myös irtisanominen. Häntä halutaan kuitenkin kuulla ennen ratkaisujen tekemistä.

Harell on erittäin pahoillaan tapauksesta mutta sanoo pitävänsä hyvänä, että asia nousi esille ja vääriin toimintatapoihin pystytään puuttumaan.