Poliisiksi esittäytyvä lompakkovaras utelee pankkitunnuksia Länsi-Lapissa

Pellossa, Ylitorniolla ja Kolarissa ihmisiltä on varastettu lompakkoja ja udeltu pankkitunnuksia. Poliisi muistuttaa, että poliisi ei kysele ihmisiltä pankkikorttien tunnuslukuja.

Lapin maakunta
Poliisin selkä
Heikki Ahonen / Yle

Poliisin tiedotteen mukaan Pellossa on anastettu kolmelta ihmiseltä lompakko kotoa tai kaupassa käynnin yhteydessä. Tämän jälkeen ruotsalaiseksi poliisiksi esittäytynyt mieshenkilö on soittanut uhreille ja kysellyt pankkikorttien tunnuslukua.

Kahdessa tapauksessa uhri oli antanut tunnusluvun ja tekijä oli nostanut ainakin toisessa tapauksessa 500 euroa uhrin tililtä.

Samalla tekotavalla on tehty myös Ylitorniolla yhden päivän aikana kolme tekoa. Yhdessä tapauksessa voro oli saanut tunnusluvun puhelimitse ja anastanut uhrin tililtä 700 euroa.

Lisäksi saman illan aikana Kolarissa on anastettu kahdesta asunnosta lompakkoja. Kummassakaan tapauksessa uhri ei ollut antanut tunnuslukua, kun sitä kysyttiin puhelimitse.

Tekijäksi epäillään tukevahkoa, iältään 50-60 -vuotiasta miestä. Epäiltyä on myös kuvailtu ystävälliseksi. Poliisi ei ole vielä tavoittanut kyseistä henkilöä eikä tämän henkilöllisyys ole vielä selvillä.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot asiasta sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai arkisin puhelimitse numeroon 029-5466156

Poliisi pyytää ihmisiä lukitsemaan asuntonsa ovet myös maaseudulla ja muistuttaa, ettei poliisi kysele ihmisiltä pankkikortin tunnuslukuja.