Koe uusi yle.fi

Kolme pidätetty liittyen hyökkäysyritykseen Pariisin lentokentällä

Hyökkäystä yrittänyt mies sanoi haluavansa kuolla jumalan puolesta.

Pariisi
Poliisin erikoisjoukot lähetettiin Orlyn lentokentälle Pariisiin hyökkäysyrityksen vuoksi.
Poliisin erikoisjoukot lähetettiin Orlyn lentokentälle Pariisiin hyökkäysyrityksen vuoksi. Christophe Petit Tesson / EPA

Syyttäjä on kertonut lisää yksityiskohtia hyökkäyksen yrityksestä Orlyn lentokentällä Ranskan pääkaupungissa Pariisissa. Mies yritti viedä lauantaina aseen naissotilaan kädestä, mutta sotilaat ehtivät ampua hänet ennen kuin tämä sai aseen haltuunsa.

Syyttäjä François Molinin mukaan mies oli sanonut sotilaille haluavansa kuolla Allahin eli muslimien jumalan puolesta. Sotilaiden mukaan hyökkääjä oli käskenyt heitä laskemaan aseensa ja sanonut, että ihmisiä tulee kuolemaan joka tapauksessa.

Mies oli kantanut mukanaan polttoainetonkkaa. Orlyn lentokenttä evakuoitiin tapauksen vuoksi.

Epäilty oli avannut aiemmin lauantaina tulen, kun liikkennepoliisit olivat pysäyttäneet hänet. Kolme ihmistä loukkaantui.

Poliisi pidättänyt kolme ihmistä

Poliisi on kertonut, että hyökkäystä yrittänyt mies oli 39-vuotias. Pariisissa syntynyt mies oli tuomittu aiemmin huumerikoksista ja aseellisista ryöstöistä. Syyttäjän mukaan hän oli ehdonalaisessa.

Viranomaiset olivat epäilleet miestä radikalisoimisesta jo vuonna 2015, kertoo uutissivusto France24 (siirryt toiseen palveluun). Hänellä ei ollut kuitenkaan korkeinta riskiluokitusta.

Syyttäjän mukaan kolme ihmistä on pidätetty tapauksen vuoksi. Poliisin kuulusteltavana ovat hyökkääjän isä, veli ja serkku.

Tapausta tutkitaan terrorismina.

Lähteet: AFP, Reuters