Lähde: Orlyn lentokenttähyökkääjällä oli huumeita veressään

Ranskassa tutkitaan lauantaisen Orlyn lentokenttähyökkäyksen motiivia.

Pariisi
Poliisin erikoisjoukot lähetettiin Orlyn lentokentälle Pariisiin hyökkäysyrityksen vuoksi.
Poliisin erikoisjoukot lähetettiin Orlyn lentokentälle Pariisiin hyökkäysyrityksen vuoksi. Christophe Petit Tesson / EPA

Orlyn lentokentällä Pariisissa lauantaina sotilaan kimppuun käynyt mies oli alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alainen, kertoo nimettömänä pysyttelevä oikeuslähde.

Oikeuslähteen mukaan hyökkääjäksi tunnistetun 39-vuotiaan miehen verestä löydettiin merkkejä alkoholista sekä kannabiksestä ja kokaiinista. Poliisi ei ole toistaiseksi vahvistanut tietoa.

Mies yritti viedä lauantaina aseen sotilaan kädestä, mutta sotilaat ehtivät ampua hänet ennen kuin tämä sai aseen haltuunsa. Syyttäjä François Molinin mukaan mies oli sanonut sotilaille haluavansa kuolla Allahin puolesta. Sotilaiden mukaan hyökkääjä oli käskenyt heitä laskemaan aseensa.

Välikohtauksessa ei loukkaantunut ulkopuolisia henkilöitä.

Ranskan sisäministeri vahvisti viikonloppuna, että sama mies ampui poliisia Pariisin pohjoispuolella aiemmin lauantaiaamuna ja pakeni paikalta.

Mies oli syntynyt Ranskassa ja hänen vanhempansa olivat tunisialaisia.

Sunnuntaina vapautetun isän mukaan hänen poikansa ei ollut terroristi. Hyökkäyksen aiheutti isän mukaan liiallinen alkoholin ja huumeiden käyttö.

Isän ohella hyökkääjän veli ja serkku olivat poliisin kuulusteltavina tapaukseen liittyen, mutta kolmikko on vapautettu.

Surmansa saanut mies oli tuomittu aiemmin huumerikoksista ja aseellisista ryöstöistä. Syyttäjän mukaan hän oli ehdonalaisessa.

Lähteet: AFP, AP