1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hotellit

Kemin keskustaan remontoidaan hostelli – Broaksen talo uuteen käyttöön

Alkuvaiheessa matkailijoiden käyttöön tulee 15 huonetta.

Broaksen talo odottaa remonttia. Kuva: Jenni Mehtonen/Yle

KEMI Kemin majoituskapasiteetti on jälleen kasvamassa. Asialla on yrittäjä Antti Pasanen, joka on perustamassa kaupunkiin hostellia.

Pasasen mukaan edulliselle majoitukselle on kysyntää ja hotellien kapasiteetti on ajoittain koetteilla. Alkuvaiheessa matkailijoiden käyttöön tulee 15 huonetta.

Hostelli remontoidaan niin sanottuna Broaksen talona tunnettuun rakennukseen. Alkuvaiheessa matkailijoiden käyttöön tulee 15 kappaletta 1–2 hengen huoneita, mutta käyttötarkoituksen muutoslupaa haetaan 49 petipaikalle.

Rakennuksessa on toiminut aiemmin vanhusten hoivakoti.

Pasasen tavoitteena on, että ensimmäiset matkailijat voitaisiin majoittaa hostelliin jo huhtikuussa.

Kioskiyrittäjät laajentavat hotellialalle

Viime vuoden puolella omasta hotellihankkeestaan kertoi puolestaan kemiläinen Syväkankaan Kioski. Yrittäjäpariskunta Kimmo ja Kristiina Lammi remontoivat hotellia kerrostaloon, joka tunnettiin aiemmin Syväkankaan Toivolana.

Hotelli avataan asiakkaille näillä näkymin vuoden kuluttua keväällä. Yrittäjä Kimmo Lammi kertoo, että hotellia ei saada avattua vielä tänä vuonna, kuten aiemmin uskottiin.

Tämä johtuu muun muassa kioski- ja grillirakennuksen remontista ja laajentamisesta, sillä rakennus palvelee jatkossa hotelliasiakkaita aamiaistilana.

Juttua korjattu 20.3. kello 14:40: Aiemmin jutussa kerrottiin, että rakennukseen on suunnitteilla puolensataa huonetta. Käyttötarkoituksen muutoslupahakemuksessa haetaan lupaa 49 petipaikalle, ei huoneelle.