Anna Puu tähtivalmentajan roolistaan: Kilpailijoiden pudottamisesta ei synny "katkeria tunteita"

Muusikko Anna Puu nauttii valmentamiensa kilpailijoiden innosta ja laulun palosta Voice of Finlandissa.

Ylen aamu
Anna Puu
Tanssittava elektropop on hiipinyt uutena vaikutteena laulaja Anna Puun musiikkiin. Uusien laulajien valmentaminen on tuonut erilaista näkökulmaa musiikkibisnekseen.

Sen lisäksi että Anna Puu laulaa ja sanoittaa, hän valmentaa tänä keväänä Nelosen laulukilpailu Voice of Finlandin kilpailijoita. Työhön kuuluu kannustamisen lisäksi laulajille sopivien kappaleiden valinta.

– Identifioidun musafriikiksi, ja valmentaessani pääsen toteuttamaan sitä puoltani.

Hienointa tehtävässä on seurata uransa alkuvaiheessa olevien intoa, kokenut artisti kertoo.

– Itselle ei enää tule samaa alkukantaista innostumista ja laulun paloa, ja sitä on sairaan kiva katsoa.

Valmentajan tehtävään kuuluu ikävämpikin puoli eli osallistujien karsinta. Onneksi osallistujilla on sen suhteen kuitenkin asenne kohdallaan, kaikki tietävät pelin hengen.

– Pudottaminen on ikävää, mutta kaikki tietävät että näin tulee tapahtumaan. Yhteishenki on hyvä, eikä pudottamiseen liity katkeria tunteita.

Omat lyriikat tai ei mitään

Ensisijaisesti Anna Puu toteaa olevansa kuitenkin musiikin tekijä. Hän sanoittaa omat kappaleensa, ja sama pätee uuteen elektropop-sinkkuun Tarviin vielä yhden yön aikaa.

– Olen ottanut periaatteen että, jos teksti ei tule mun kynästä, ei tule [tekstiä] ollenkaan, Anna Puu nauraa.

Anna Puun tapa tehdä sanoituksia lähtee yksittäisistä kokemuksista tai tilanteista, joista hän rakentaa kertomuksia. Sanoituksissa ei ole parin sanan hokemia tai koukkuja.

– Teksti lähtee pienistä fiiliksistä, joita paisutellaan, ja yritän pukea niistä tarinaa. En keksi hookkeja, joita toistetaan.

Uuteen kappaleeseen hän halusi selkeän rytmilinjan, joka ajaa tanssilattialle.

– Halusin tanssillisuutta, ja onnistuttiin siinä.

Uudesta singelstä on tullut palautetta sen "Madonna-saundista". Vaikka heleää syntetisaattoria ja sähkökitarasaundeja tavoiteltiin, ja ne ovat 80-luvulla syntyneelle Anna Puulle tuttuja, Madonna-vaikutteet ovat tahattomia, hän kertoo.

– Ei kuunneltu kertaakaan Madonnaa kun biisiä tehtiin! En ole koskaan ollut iso Madonna-fani, hän tunnustaa.