Hyppää sisältöön

Turvapaikanhakijaa kaasutettiin Helsingin Rautatientorilla, tekijä karkuteillä

Tilannetta oli edeltänyt sanaharkka, poliisi kertoo.

Miestä kaasutettiin Helsingin Rautatientorilla eilen sunnuntai-iltana, kertoo Helsingin poliisi.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Juvonen sanoo, että kaasutettu mies on hieman yli parikymppinen turvapaikanhakija. Hänen mukaansa tapauksesta tiedetään toistaiseksi se, että "turvapaikanhakijajoukon ja kantaväestön" kesken oli tullut illalla sanaharkkaa ja tilanne oli päättynyt siihen, että turvapaikanhakija oli saanut silmilleen kaasua.

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus ja tekijää epäillään pahoinpitelystä. Häntä ei ole vielä tavoitettu, Juvonen kertoo.

Tapaus sattui eilen illalla kello yhdeksän jälkeen. Motiivista ei ole tällä hetkellä muuta tietoa kuin se että tilannetta oli edeltänyt sanaharkka, Juvonen toteaa.

Hän sanoo, että tämänhetkisten tietojen mukaan uhri ja tämän kaverit olivat aikeissa mennä Rautatientorin kulmalla olevaan käymälään, mutta "kantasuomalaiset miehet" olivat estäneet sen.

Asiasta kirjoitti maanantaina ensin Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Helsingin keskustassa on osoitettu mieltä jo viikkoja. Turvapaikanhakijat ovat osoittaneet Rautatientorilla mieltä Suomen turvapaikkapolitiikkaa vastaan. Paikalla on ollut myös vastamielenosoittajia.

Rautatientorilla osoitettiin reilu viikko sitten mieltä turvapaikanhakijoiden puolesta ja vastaan. Alueella oli tapahtumien aikaan toista tuhatta ihmistä, poliisi arvioi tuolloin.

.
.