yle.fi-etusivu

Syyrian armeija torjui kapinallisten hyökkäyksen lähellä Damaskoksen keskustaa

Kapinalliset hallitsevat laajaa aluetta Damaskoksen itäosassa.

Syyria
räjähdyksiä kaupungissa
Taisteluja käytiin vain parin kilometrin päässä Damaskoksen keskustasta.SYORT

Syyrian pääkaupungin Damaskoksen itäosassa on käyty kiivaita taisteluita sunnuntaiaamusta lähtien. Syyrian armeija sanoo torjuneensa ja lyöneensä takaisin islamistikapinallisten tekemän hyökkäyksen.

Eri kapinallisryhmät hallitsevat alueita Damaskoksen itä- ja eteläpuolella. Sunnuntaina alkaneen hyökkäyksen tarkoituksena oli ehkä yhdistää kaksi kapinallisten hallussa ollutta aluetta Jobarin ja Qaboun kaupunginosissa. Armeija on pitänyt hallussaan niiden väliin jäävää kaistaletta, missä kulkee suuri maantie.

Näinä päivinä tulee myös kuluneeksi kuusi vuotta Syyrian kansannousun alkamisesta.

Silminnäkijöiden mukaan hyökkäys alkoi useilla auto- ja itsemurhapommittajien iskuilla, joiden jälkeen kapinalliset lähtivät rynnäkköön käyttäen myös hyväkseen kaivamiaan tunneleita.

Hyökkäyksen johdossa kerrotaan olleen al- Qaida-terroristijärjestön kanssa liittoutunut ryhmittymä Fateh al-Shamin rintama.

Taisteluja käytiin vain parin kilometrin päässä Damaskoksen keskustasta ja kilometrin päässä kaupungin itäisenä porttina pidetystä Abbasidien aukiosta. Syyrian ilmavoimien kerrotaan tehneen alueella useita iskuja.

Taistelujen kerrotaan edelleen jatkuvan. Uhrimääristä ei ole toistaiseksi tietoa.

Lähteet: AFP, Reuters