Takoma hakeutui konkurssiin – toiminnalle pyritään löytämään jatkaja

Parkanossa toimiva, voimansiirtokomponentteja valmistava Takoma on hakeutunut konkurssiin.

Konkurssihakemus
Parkano
Yle Tampere

Parkanossa toimiva, voimansiirtokomponentteja valmistava Takoma on hakeutunut konkurssiin. Panostajan tytäryhtiö ja Takoma-konsernin emoyhtiö Takoma Oyj:n sekä tytäryhtiön Takoma Gears Oy:n hallitukset ovat päättäneet jättää yhtiöitä koskevat konkurssihakemukset käräjäoikeuteen maanantaina.

Pörssitiedotteen mukaan yhtiön markkinatilanne heikentyi merkittävästi syyskuussa 2014 vahvistetun saneerausohjelman aloittamisesta, eivätkä enemmistöomistaja Panostajan kanssa tehdyt muutokset auttaneet nostamaan yhtiön kannattavuutta riittävästi.

Offshore- ja meriteollisuuden kysynnän rajusta laskusta johtuen konsernin toiminta on ollut raskaasti tappiollista, mikä on heikentänyt konsernin vakavaraisuutta ja maksuvalmiutta. Myynnin tehostaminen ja uusien asiakkaiden hankinta eivät kuitenkaan onnistuneet kasvattamaan liiketoiminnan volyymia, eikä markkinoilla ollut tarpeeksi kysyntää Takoman tuotteille.

Panostaja on yhdessä Takoman kanssa selvittänyt useita lisärahoitusmahdollisuuksia sekä Takoman varojen ja liiketoimintojen myyntiä löytämättä kuitenkaan ratkaisua.

Panostajan toimitusjohtajan Juha Sarsaman mukaan yhtiön toiminnalle pyritään löytämään jatkaja.

– Olemme erittäin pahoillamme, että Takoman toiminnan jatkumiseen ei useista yrityksistä huolimatta löydetty ratkaisua. Tulemme tekemään kaikkemme yhdessä konkurssihallinnon kanssa, että Takoman toiminnalle löytyisi mahdollisimman nopeasti jatkaja.

Takomalla on Parkanossa noin 80 työntekijää. Toiminta jatkuu toistaiseksi konkurssipesän pyörittämänä.