Mikkelin kaupunginorkesteri jakaa taiteellisen johtajan pestin kahtia

Mikkelin kaupunginorkesteri on nimittänyt taiteellisiksi yhteistyökumppaneikseen Erkki Lasonpalon ja Daniel Raiskinin.

kapellimestarit
Erkki Lasonpalo ja Daniel Raiskin
Erkki Lasonpalo ja Daniel RaiskinMikkelin kaupunginorkesteri

Mikkelin kaupunginorkesteri siirtyy kahden kapellimestarin malliin. Orkesteri on nimittänyt taiteellisiksi partnereikseen Erkki Lasonpalon ja Daniel Raiskinin. He vastaavat taiteellisesta suunnittelusta yhteistyössä orkesterin taiteellisen toimikunnan ja intendentin kanssa, ja molemmat johtavat orkesteria kahden vuoden sopimuskauden aikana yhteensä vähintään kuusi viikkoa. Sopimuskausi kestää syksystä 2017 kevääseen 2019.

Erkki Lasonpalo on valmistunut kapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2012. Hän on vieraillut lukuisten suomalaisten orkesterien kapellimestarina, Mikkelissäkin toistuvasti viime vuosina. Tällä hetkellä Lasonpalo toimii myös Kemin kaupunginorkesterin ja Heinäveden musiikkipäivien taiteellisena johtajana sekä vasta perustetun Helsingin Koomisen oopperan pääkapellimestarina.

Pietarilaissyntyinen, nykyään Amsterdamissa asuva Daniel Raiskin opiskeli Pietarin konservatoriossa alttoviulun soittoa ja orkesterinjohtoa. Ennen kapellimestariuraansa hän vakiinnutti asemansa yhtenä Euroopan eturivin alttoviulisteista. Raiskin on toiminut vuosina 2005–2016 saksalaisen Rheinische Philharmonie -orkesterin sekä vuosina 2008–2015 puolalaisen Arthur Rubinstein -filharmonisen orkesterin pääkapellimestarina.

Tällä hetkellä hän toimii Belgradin filharmonisen orkesterin päävierailijana. Mikkelissä Raiskin vieraili aiemmin useasti noin kymmen vuotta sitten, ja viime vuonna tapahtunut uusintavierailu johti yhteistyön syventämiseen.