Rolls-Roycen tutkimuskeskuksen rekrytointitilaisuus Turussa oli yleisömenestys

Paikalle saapui yli 300 tutkimuskeskuksesta kiinnostunutta. Keskuksen tarkoituksena on kehittää itseohjautuvia laivoja ja etäohjaustekniikkaa.

rekrytointi
Havainnekuva itseohjautuvasta laivasta.
Rolls-Royce

Moottori- ja laivalaitevalmistaja Rolls-Royce esitteli Turkuun perustettavan tutkimuskeskuksen rekrytointitarvetta ja tutkimuskeskuksen tavoitteita maanantaiaamuna järjestetyssä tilaisuudessa.

Tilaisuuden paikkaa jouduttiin vaihtamaan suurempaan kahdesti, jotta kaikki mahtuivat paikalle. Tilaisuuteen saapui arviolta hieman yli 300 kiinnostunutta.

– Tämä on erittäin varteenotettava paikka mahdollisesti hakea töihin. Onhan kyseessä alan ensimmäinen toimija, sanoo paikalle tullut salolainen Ilkka Hörkkö.

Insinöörejä ja itseohjautuvia laivoja

Rolls-Royce ilmoitti maaliskuun alussa perustavansa Turkuun itseohjautuvien laivojen tutkimuskeskuksen. Tarkkoja lukuja keskuksen työvoimatarpeesta ei vieläkään kerrota, mutta Rolls-Royce kuvailee rekrytointien määrää merkittäväksi.

– Haluamme ensinnäkin suunittelu- ja insinööriosaamista. Nimenomaan Turussa on merkittävä määrä ict-alan ja meriteollisuuden osaajia, kertoo Rolls-Roycen senior vice president ship intelligence Karno Tenovuo.

Tutkimuskeskuksessa aletaan kehittää itseohjautuvia laivoja ja niiden ohjaustekniikkaa. Rolls-Roycen mukaan esimerkiksi rahtiliikenne on mahdollista automatisoida hyvinkin nopeasti.

Tutkimuskeskuksen on määrä aloittaa toimintansa kuluvan vuoden aikana.