Koe uusi yle.fi

Ehditkö torjua HIFK-legendan hirmulaukauksen? Yle Urheilun Lätkävahti panee reaktiosi testiin

Saisitko huippupelaajan laukoman kiekon kiinni tolppien välissä? Yle Urheilun Lätkävahdissa pääset testaaman reaktiosi 249 liigamaalin HIFK-legenda Kimmo Kuhtaa vastaan. Pelin alapuolelta saat tietoa siitä, miten maalivahdit ehtivät laukausten eteen.

Kotimaa
lahtokuva
Mari Huhtanen / Kilda

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lätkävahdin reaktiotesti, nappaa kiekot kiinni!

Peliohjeet:

Tässä pelissä olet maalivahti, joka yrittää torjua maalin kolmessa eri pelitilanteessa.

Torju painamalla

Laukaus siniviivasta

Huippumaalivahdit ottavat vedot siniviivan b-pisteen yläkaaren välistä käytännössä aina kiinni, jos edessä ei ole maskia tai kiekko muuta matkalla suuntaa. Laukaus kuitenkin saattaa lähteä jopa 150 kilometriä tunnissa.

Maalivahti lukee peliä ja osaa usein ennakoida, milloin laukaus lähtee. Tämä mahdollistaa tulemisen vastaan, mikä pienentää kulmia, joista kiekko voi mennä sisään.

Jääkiekkografiikka
Mari Huhtanen / Kilda

Laukaus b-pisteeltä

Veto b-pisteeltä tulee nopeasti, joten aikaa reagoimiseen on vähemmän kuin siniviivasta lähtevässä laukauksessa. Tämä tarkoittaa, ettei maalivahti ehdi välttämättä yhtä hyvin tulla vastaan peittämään laukausta.

Hyökkääjä on b-pisteellä syvällä hyökkäysalueella, joten lyöntilaukauksen virittämiseen ei välttämättä ole aikaa. Rannelaukaus ei ole yhtä voimakas kuin lyöntilaukaus.

Jääkiekkografiikka
Mari Huhtanen / Kilda

Ohjuri

Jäällä inhimillisen reaktioajan raja menee hieman b-pisteen alapuolella, noin viisi metriä maaliviivasta. Tämä tarkoittaa, että jos kiekko muuttaa suuntaa matkalla maalille, maalivahdin on mahdotonta torjua reagoimalla kiekkoon.

Tilanteen voi kuitenkin pelastaa ennakoimalla, mistä pelaajasta kiekko muuttaa suuntaa ja tulemalla vastaan.

Jääkiekkografiikka
Mari Huhtanen / Kilda