Pori selvittää potkimiskohua: Lastentarhanopettaja tajusi itsekin virheensä

Porin kaupunki on kuullut lastentarhanopettajaa päiväkodissa tapahtuneen potkimistapauksen takia.

Pori
Saapas päiväkodin eteisessä.
Tommi Parkkinen / Yle

Porin kaupunki on kuullut Päärnäisten päiväkodissa sattuneen lapsen potkimistapauksen takia tilanteeseen osallistunutta lastentarhanopettajaa.

– Tapahtumat saivat alkunsa päiväkodissa leikkituokion aikana seitsenlapsisessa ryhmässä viime viikolla. Lapset leikkivät muun muassa Karhu nukkuu -leikkiä, sivistysjohtaja Jari Leinonen sanoo.

Ringin keskelle asetettiin lopuksi lapsi, jonka opettaja halusi kokevan, millaista on olla jalalla tönimisen kohteena. Opettaja oli mukana tönimässä.

Opettaja myöntää menetelleensä väärin ja harkitsemattomasti.

Sivistysjohtaja Jari Leinonen

– Lastentarhanopettajan mukaan kyseessä ei ollut potkiminen, mutta hän myöntää, että kasvatuskeinona käytettynä tällainen jalalla töniminen ei ole hyväksyttävää. Opettaja myöntää menetelleensä väärin ja harkitsemattomasti. Havahduttuaan tähän hän myös keskeytti leikin, Leinonen sanoo.

"Ei fyysistä väkivaltaa"

Sivistysjohtaja Leinosen mukaan lapsi ei kokenut tilanteessa fyysistä väkivaltaa. Sen sijaan psyykkisiä seurauksia on tullut. Lapsi on itkeskellyt kotona ja muistellut asiaa.

Julkisuuden tuoma tuomio riittää jo pitkälle rangaistukseksi.

Sivistysjohtaja Jari Leinonen

Opettaja on pyytänyt tapahtunutta lapselta ja vanhemmilta anteeksi ja myös lapsi on asian huomioinut. Porin kaupunki kertoo harkitsevansa asiassa työnjohdollisia toimenpiteitä eli ainakin varoitusta. Sanktio ratkaistaan kuitenkin vasta myöhemmin tällä viikolla.

– Julkisuuden tuoma tuomio riittää jo pitkälle rangaistukseksi. Mutta kyllä työnantaja tietysti harkitsee virallista seuraamusta vastaisuuden varalle, ettei tällaista pääse enää tapahtumaan, Leinonen sanoo.

Pori aikoo tarjota työntekijälle myös työssäjaksamista parantavia toimenpiteitä.

– Yksi erehdys ei tee ihmisestä ihan kelvotonta. Jos ihminen olisi erehtymätön, maailmassa ei tapahtuisi ikäviä asioita, Leinonen sanoo.